Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел отказа да повдигне темата

...
Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел отказа да повдигне темата
Коментари Харесай

Eвросъюзът отказа да обсъжда „Северен поток 2” с Украйна

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел отхвърли да повдигне тематиката за " Северен поток 2 " по време на визитата си в Украйна. Това разкри самият Борел пред полския вестник PAP.

„ Сега концентрираме всичките си старания върху понижаване на напрежението и попречване на утежняване на обстановката “, изясни Борел. Според него решението за газопровода е напълно в ръцете на Германската федерална мрежова организация (BNetzA), която работи като държавен регулатор в договорката за „ Северен поток 2 ”.
Борел: Европейският съюз няма да допусне нито един мигрант от Беларус
Европейският съюз няма да допусне нито един мигрант от територията на Беларус. Бежанците, обаче, не би трябвало да умрат, би трябвало да им бъде...
Прочети повече
По-рано Клаус-Дитер Маубах, началник на една от фирмите вложители на „ Северен поток 2 ”, който е и основен изпълнителен шеф на немската енергийна компания Uniper, съобщи, че узаконяването на газопровода може да бъде приключено доникъде на 2022 година Той добави, че одитът, който се прави с мрежовата организация, е напълно в сходство с проектите.

На 4 януари стана известно, че Сенатът на Съединени американски щати приготвя пакет от наказания против " Северен поток 2 ". Говорител на републиканската секта в Сената сподели, че гласуването ще се организира на 14 януари. Той увери, че Сенатът ще одобри законопроекта за глобите и ще го внесе в Камарата на представителите.

През декември 2021 година президентът на Джо Байдън подписа бюджета за защита на Съединени американски щати за 2022 година Законът планува средства за въздържане на Русия, само че документът отхвърля новите наказания против газопровода " Северен поток 2 ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР