Първият ден от декември ще ни изненада с опасно време,

...
Първият ден от декември ще ни изненада с опасно време,
Коментари Харесай

Опасно време в половин България, задават се порои и урагани

Първият ден от декември ще ни изненада с рисково време, предизвестяват синоптиците. Прогнозата е за порои и мощен вятър. Оранжев и жълт код е разгласен за общо 19 области в страната. Оранжев код е в действие за регионите на София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области се чакат обилни превалявания от дъжд, над 1800 м - от сняг. Очакваните количества са сред 35 и 65 л/кв.м, а в обособени региони и повече. В местата със снежна завивка, с предстоящите превалявания от дъжд и умерения до мощен вятър, снеготопенето ще е интензивно.

Оранжев код е разгласен и за област Кърджали. Предупреждението там е за обилни превалявания от дъжд, в количества сред 35 и 65 л/кв.м. В региона ще духа и мощен юг-югозападен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.

По-ниската степен на заплаха - жълт код, е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Пловдив поради прогнозите за обилни превалявания от дъжд, над 1500 м - от сняг, в количества сред 20 и 30 л/кв.м, в планинските региони и повече.

Жълт код е въведен и за областите Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич, както и регионите на крайбрежието. Там ще продължи да духа мощен юг-югозападен вятър със междинна скорост сред 14 и 19 м/с и пориви до 22-24 м/с.
В крайбрежните зони ще духа южен вятър със скорост 14-17 м/сек и пориви до 20 м/сек. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
тагове прогноза времето порои урагани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР