Първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) и настоящ

...
Първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) и настоящ
Коментари Харесай

Глушков за Везенков: Той е боец, ще остави следа в българския спорт

Първият българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) и сегашен президент на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков съобщи, че е сигурен, че Александър Везенков ще успее в НБА.

Глушков игра за Финикс Сънс през сезон 1985/1986, а най-хубавият български баскетболист в момента .

" За мен няма изненада. Няма изненада, не тъй като съм вътрешен човек, а беше ясно, че нещата вървят натам, те го правят оценка ", съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция Глушков.

" След този сезон, който направи беше ясно, че натам му е пътят, че го желаят. Радвам се, че той избра, тъй като в действителност можеше да избира ", сподели още Георги Глушков и продължи във връзка Александър Везенков:

" Той е войник, постоянно е работил съществено и знае, че всеки връх е тежък за нанагорнище. На него пътят му е да остави огромна диря в българския баскетбол. Според мен, на него това му е задача. Той бе фар в последните пет-шест години на всички млади българи по какъв начин се работи, по какъв начин се реализират резултати – с неизменност, с труд, с гений. Той бе фарът на тези момчета, а в този момент е на по-високо равнище и ще бъдем очевидци от по-далечно разстояние. Но младите могат да гледат, да се учат, да желаят, да мечтаят. Това е нещо доста мощно. Приел е предизвикването. "

Георги Глушков е разговарял преди дни с Везенков и е изразил поддръжката си към неговия избор. " Имах диалог с него преди няколко дни и споделих какво мисля по въпроса, тъй че изборът беше негов, аз му споделих, че ще бъде подсилен от всички каквото и да направи, че неговият избор е верен. Ние сме зад него и ще бъдем първи негови почитатели. Гордеем се, че той има качества да реализира доста положителни резултати, да стане един от положителните играчи в НБА. Аз съм уверен в това нещо. Пожелавам му единствено да бъде здрав. Той е доста интелигентен, доста работлив и надарен. Тези качества са задоволителни и предостатъчни да вдигне имиджа на българския баскетбол и оттатък океана. Да сбъдне една своя фантазия ", разкри президентът на БФБаскетбол.

Попитан какво е най-трудното в НБА, Глушков разяснява: " В НБА има доста мощна конкуренция, само че Европа се приближи доста до американския баскетбол. Може би в някои връзки Европа има и доста мощни страни, които сега в Америка ги правят оценка. Много европейски играчи съумяха с европейските си качества да се впишат доста, доста съществено в американския баскетбол. Всеки ден е битка там, само че би трябвало да знаем, че когато човек е тръгнал да покорява върхове, всеки ден би трябвало да се потвърждава. Той знае това нещо, минал е по подобен път. Сигурен съм, че той ще успее. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР