Първият арестуван от офиса на Европейската прокуратура в България е

...
Първият арестуван от офиса на Европейската прокуратура в България е
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е първият арестуван в България по искане на Лаура Кьовеши

Първият задържан от офиса на Европейската прокуратура в България е кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров (БСП). Той е разследван по дело за измами със дотации за повишение на енергийната успеваемост на обществени жилища в общината.

Прокуратурата в Люксембург, ръководена от Лаура Кьовеши, твърди, че става въпрос за корист с безплатна финансова помощ на Европейски Съюз в размер на към 330 000 лева Европейската прокуратура оповестява, че в сряда са осъществени претърсвания в пространства на общината и в офиси на обвинени длъжностни лица.

Проектът е бил предоставен на частен реализатор, само че кметът е обвинен, че е показал погрешна информация по отношение на осъществяването на ремонтите, които не са завършили в открития период.

През март т.г. Европейската прокуратура излезе с доклад за работата си в България през последните повече от две години. От него се разбра, че се водят 143 следствия в България като нанесените вреди се пресмятат на общо 492 млн. евро.

До този миг Европейската прокуратура е постигнала единствено една неоправдателна присъда в България след подписано съглашение по дело против някогашен чиновник на Държавен фонд " Земеделие ".

В началото на година Mediapool заяви в обширна обява за сериозните кадрови проблеми в българския офис на Европейската прокуратура. Трима от общо девет европейски делегирани прокурори напуснаха по разнообразни аргументи.

В момента обаче се следи напор от искащи прокурори да работят за Кьовеши, като част от тях са близки до някогашния основен прокурор Иван Гешев, които имат опасения за бъдещето си в българската прокуратура след промяната на управлението.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР