Първите три са готови, целта е да доставят за армията

...
Първите три са готови, целта е да доставят за армията
Коментари Харесай

Българин от Канада произвежда бронирани автомобили в Самоков

Първите три са подготвени, задачата е да доставят за армията
Кортеж от няколко тежки джипа, полицейски мерцедес пилотка, бронирани лимузини в средата на кортежа и голям шевролет с някакво оборудване на покрива в края на кортежа. Колите се придвижват постепенно по прашните улици на арабски град, а надписите на арабски и британски изясняват, че това е кортежът на принц от Обединените арабски емирства. Рекламният клип приключва с изложение на техническите характерности на шевролета. Съоръжението на покрива му е в действителност заглушител за радиосигнали - наложително помагало при обезпечаване на защитата на изключително значими персони.
Собственик на IAG е българинът Антон Стефов, който е напуснал страната преди 28 години и основал компания за военни транспортни средства, разполагаща сега с индустриални бази на 7 места по света. От няколко месеца Стефов е в България и работи по основаването на джойнт-венчър със самоковската компания. Името на смесената компания е “Самарм” и във вторник тя бе открита публично от зам.-министрите на стопанската система и на защитата Лъчезар Борисов и Анатолий Величков, изпълнителния шеф на “Самел 90” Петър Георгиев и Антон Стефов.
Инвестицията към този момент е 5 млн. лева, като първите три транспортни средства към този момент са направени и ще бъдат показани на идното ревю на военна техника “Хемус”. Производството на идващите ще зависи от поръчките, които смесеното дружество ще получи, сподели при откриването Антон Стефов.
Джойнтвенчърът става вероятен поради новите условия на военното министерство в идните търгове за придобиване на бронирани машини за сухопътните войски, сподели пред “24 часа” Антон Стефов. Става въпрос за условието лицензите за производството и за поддръжката на машините да са благосъстоятелност на регистрирани у нас компании, както и поддръжката на техниката да се прави в България. По думите на зам.-министър Анатолий Величков в случай че това не е по този начин, за българските компании ще останат единствено трохи от многомилионните поръчки.
През първото тримесечие на 2018 година има 7,2% растеж на вложенията в страната и завода, който откриваме през днешния ден, способства за този растеж, сподели зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
В момента самоковското дружество “Самел 90” създава главно заглушители, като 90% от продукцията се изнася, съобщи при откриването на новото произвеждане изпълнителният шеф и ръководител на съвета на шефовете Петър Георгиев. Според него скъпото в съдружието с българо-канадеца е ноу-хауто, което се състои в това транспортните средства да се оборудват съгласно условията на НАТО. Според Георгиев единствено ноу-хауто на плана е на стойност към 50 млн. лева Освен това при продажба на съединените тук машини може да се употребяват и комерсиалните канали на IAG, защото основаната преди 20 години канадска компания има впечатляващ лист от клиенти, измежду които полициите на доста градове в Персийския залив, американската войска и редица интернационалните компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР