Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и

...
Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси започват разговори за кабинет, първо се срещат с представители на ГЕРБ-СДС и "Български възход"

Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се проведат през днешния ден, оповестиха от пресофиса на някогашния президент Росен Плевнелиев.
 
В 10:00 часа на диалози са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа -   " Български напредък ". Срещите ще се проведат в зала " Запад " на Народното събрание. Писмени отводи за срещи са получени публично от " Българска социалистическа партия за България " и " Продължаваме Промяната ".
 
Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление. 
 
Срещите на контактната група бяха отсрочени с два дни, до момента в който не бъде определен ръководител на 48-ото Народно заседание. В петък, със 139 гласа " за ", 73 " срещу " и 27 " въздържал се ", народните представители избраха Вежди Рашидов за ръководител на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Против предлагането гласоподаваха от " Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България ", " Възраждане " се въздържаха. С неговия избор беше комплициран завършек на тридневното първо съвещание на 48-ото Народно заседание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР