Първите симптоми на рак на гърдата невинаги са бучка, която

...
Първите симптоми на рак на гърдата невинаги са бучка, която
Коментари Харесай

Симптоми на рак на гърдата, които много жени пренебрегват

Първите признаци на рак на гърдата не всеки път са бучка, която можем да напипаме.

Много дами си показват с смут по какъв начин напипват твърдо образувание, което може да се окаже злокачествено.

Важно е обаче да знаем, че първите признаци на недоброкачествен развой могат да бъдат разнообразни. Невинаги първо напипване мещо твърдо в гърдата – от време на време подутите лимфни възли под мишниците могат да бъдат сигнал.

Всяка внезапна смяна във типа и текстурата на кожата на гърдите е мотив да потърсим съвет от доктор. Това може да бъде удебеляване, грапавина, вдлъбване във вътрешността, зачервяване, сърбеж. Може да бъде чувство – за внезапно нараснала сензитивност.

Храните, които могат да ни предпазят от рак

Наблюдавайте също по този начин зърната на гърдите. Промяна във формата, цвета или чувствителността им е мотив да ви прегледа лекарят ви. Също по този начин, потърсете помощ в случай че зърното, което до този миг е било на открито, стартира да хлътва във вътрешността.

Какъвто и признак да забележите, значимото е да се обърнете към персоналния си доктор незабавно, само че без да изпадате в суматоха. Всеки един от тези признаци може да се окаже и нещо изцяло безобидно.

Преглеждайте постоянно сами гърдите си – както на външен тип, по този начин и посредством деликатно опипване. Не пропускайте и постоянния си годишен обзор. Понякога, в случай че имате фамилна обремененост, може да ви посъветвате да го вършиме и на всеки 6 месеца.

Солариумът е толкоз нездравословен, колкото и цигарите

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР