Първите сайтове с имена на домейни p2024.site, pp2024.site, p2024.tech, pp2024.tech

...
Първите сайтове с имена на домейни p2024.site, pp2024.site, p2024.tech, pp2024.tech
Коментари Харесай

Блокират предизборни сайтове Евгений Пригожин 2024 в Русия. Шойгу коментира метежа

Първите уеб сайтове с имена на домейни p2024.site, pp2024.site, p2024.tech, pp2024.tech и pp2024.online са блокирани на 28 юни; още два - p2024.info и p2024.biz са блокирани на 2 юли. Решението за блокирането им е взето от " неидентифициран орган ".

Всички уеб сайтове повтарят една и съща страница, която наподобява на предизборна пропаганда, и са озаглавени " Евгений Пригожин 2024 ". На страницата се твърди, че Пригожин е " човек, който няма да продаде Русия за европейски крепости и американски банкови сметки ". Има и следният апел: " За да спасите Русия, бъдете подготвени да подкрепите Пригожин. Новият водач на нова Русия ".

Няма удостоверение, че блокираните уеб сайтове фактически са свързани с Пригожин.

Редица уеб сайтове, свързани с Евгений Пригожин бяха блокирани, откакто създателят на ЧВК " Вагнер " провежда протест на 23 юни. Наемниците на ЧВК окупираха Ростов на Дон и се насочиха в ескорт към Москва през няколко района на Русия. Вечерта на 24 юни, след договаряния сред Пригожин и Александър Лукашенко, бойците на ЧВК " Вагнер " се завърнаха в Луганска област. Съобщено бе, че наемниците ще " заминат " за Беларус.

Междувременно ЧВК " Вагнер " разгласи прекъсване на набирането на наемници заради " краткотрайно безучастие " във войната и пренасяне в Беларус

В няколко канала в Telegram, свързани с " Вагнер ", се появи известие, съгласно което компанията ще прекрати набирането на бойци за един месец.

Междувременно министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разяснява опита за протест на Пригожин:

" Тези проекти се провалиха най-много тъй като персоналният състав на Въоръжените сили сподели честност към своята клетва и воинския си дълг. Провокацията не оказа въздействие върху дейностите на групировките на войските. Войските самоуверено и самоотвержено продължиха да извършват предоставените им задания ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР