Първите резервисти на срочна служба, т.нар. доброволна казарма в Българската

...
Първите резервисти на срочна служба, т.нар. доброволна казарма в Българската
Коментари Харесай

1100 лева заплата в доброволната казарма, кой може да се запише

Първите резервисти на срочна работа, така наречен " доброволна казарма " в Българската войска одобри Националният боен университет „ Васил Левски “.

Общият им брой е 128, като във факултет „ Общовойскови “ във Велико Търново те са 98. Останалите 30 ще се образоват във факултет „ Артилерийски “ в Шумен. На 8 февруари бъдещите военни ще положат клетва, заяви " Борба ".

Резервистите ще се образоват в продължение на 6 месеца на три стадия и след всеки ще поставят изпит. В първия стадий в границите на месец е началната военна подготовка, следва специфична военна подготовка, а третият стадий включва организационно сглобяване до равнище взвод.

По време на образованието си те ще получават трудово заплащане по контракт в базов размер 1100 лв.. На този, който не издържи сполучливо изпита след даден стадий, договорът ще бъде преустановен. В края на образованието ще се дава уверение за приключен курс – срочна работа в доброволния запас. Военните ще излязат с чин редови войник.

Преминалите през срочната работа ще могат да аплайват за постоянна работа в състава на въоръжените сили без конкурс, в държавната администрация, като ще имат преимущество за назначение при равни условия. Ще могат да постъпват на работа в доброволния запас със период на контракта от 3 до 5 години.

Резервистите ще бъдат вписани на боен доклад в запаса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР