Първите пролетни лъчи са неописуемо приятни и, разбира се, ни

...
Първите пролетни лъчи са неописуемо приятни и, разбира се, ни
Коментари Харесай

10 големи грешки при избора на летни обувки

Първите пролетни лъчи са неописуемо приятни и, несъмнено, ни припомнят, че пред нас ще пристигна същинската лятна топлота, която ще би трябвало да бъде изпълнена изцяло въоръжена. Прическа, маникюр, облекла и, несъмнено, обувки. Магазините изобилстват в разнообразни модели, тъй че изборът на летни обувки няма да има проблеми. Но знаете ли, че когато избирате сандали, би трябвало да знаете няколко правила?

Често доста девойки в преследването на хубостта не помнят за комфорта и здравето на краката си и това е може би най-важното, на което би трябвало да се обърне внимание.

Така че, представяме на вашето внимание

ТОП 10 ГРЕШКИ
които вършат дами, когато избират сандали.

Прочетете и не ги правете.

1. Подметка

Много избират модели с тесни подметки. Когато кракът, меко казано, „ пада ” от обувките, наподобява доста грозно и смешно. В допълнение, такива обувки могат да деформират ставите на краката, да провокират подагра, битката с която ще бъде доста сложна и дълга. Също по този начин, като избирате такива обувки, рискувате да срещнете казуса с вродения нокът и мазолите на краката, което ще докара до доста неудобства и наподобява неестетично.

2. Повдигане

Обърнете внимание на вярното прилепване в точката на покачване. Ако това е неверно, то ще промени позицията на крайници върху обувката. В резултат на това опорната точка ще се движи под петите и пръстите, което от своя страна ще докара до болежка в краката, нараснало изпотяване и поява на мазоли.

3. Съотношението на подметката и крайници

По предписание сходен проблем може да се срещне при придобиването на джапанки. Тяхната подметка е доста по-дълга от стъпалото. Идеалното разстояние е половин сантиметър.

Спазвайте тази рекомендация, в противоположен случай рискувате да получите заболяване на ставите или инцидентно да паднете.

4. Къса подметка

И още веднъж, всичко се върти към единствения. Ако тя е доста по-къса от стъпалото, тогава би трябвало да държите пръстите си напрегнати от самото начало, като държите обувките си. Съответно ще се уморите по-бързо и рискувате да получите ставно заболяване.

5. Свобода

Свободата на придвижване е, несъмнено, добра, само че прекомерността е нездравословна. Ако обувката е свободна, ще би трябвало да я държите с краката си от самото начало, което ще аргументи някакъв дискомфорт. Краката ви ще бъдат в непрекъснато напрежение, рискувате да получите калус и да получите дисторция на стъпалото. Обувките би трябвало да са с размер, не повече, не по-малко.

6. Големи обувки

Практически същата като в предходния параграф, само че желая да приказвам за това поотделно. Твърде огромните обувки ще отлетят от краката ви, причинявайки дискомфорт и болежка. Не можеш да вървиш дълго. Не забравяйте, че без значение какви красиви обувки, тя би трябвало да бъде тъкмо размера на краката си.

7. Материал

Обърнете внимание на това, от какъв материал са направени обувките. Естествени материали – най-идеалното решение за лятна топлота. Изкуствената кожа може да провокира гъбички, прекалено изпотяване и други проблеми. Желателно да е екокожа, в която краката ще дишат свободно и да не се изпотяват.

8. Патентна кожа

Без значение какъв брой съвременен е този тип обувки, не забравяйте, че лакът не може да всмуква влагата. В такива обувки, краката ви няма да дишат, изключително в топлината. Ако в действителност желаете, тогава закупете подобен модел за вечерни и специфични мотиви, само че не и за всекидневно носене.

9. Затворени обувки

Мокасини и други сходни обувки ще доведат до увеличеното изпотяване. И за какво през лятото да се носят такива обувки, в случай че има доста други, по-удобни и красиви модели с отворен пръст?

10. Плоска подметка

Плоските обувки са противопоказани за тези, които страдат от плоски стъпала. Носенето на такива обувки за повече от два часа дневно може да докара до деформиране на гръбначния дирек и микротравми на скелета, защото не е в положение да омекне и да поеме натоварване на краката.

Изберете обувки освен за душата, само че и за богатството, а по-късно лятото ще бъде изненадващо елементарно за вас!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР