Първите пратки от новия транш американска военна помощ за Украйна

...
Първите пратки от новия транш американска военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

В Украйна започнаха да пристигнат новите пратки американски оръжия

Първите колета от новия транш американска военна помощ за Украйна към този момент са пристигнали на границите на страната, с цел да бъдат предадени на украинската войска, заяви Пентагонът. Четири самолета от Съединени американски щати дойдоха през вчерашния ден в района с друга бойна техника. В идващите 24 часа се чака и пети полет, съобщи почитан представител на американското военно ведомство, представен от Франс прес.

Новият транш от военната помощ за Украйна на стойност 800 милиона $ бе разгласен предходната седмица от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Говорителят на Пентагона Джон Кърби акцентира, че първата доставка е била осъществена 48 часа след подписването на президентския декрет, разрешаващ изпращането на тези оръжия. По думите му това е станало невиждано бързо.

Кърби сподели, че в идните дни военните, ситуирани на източния фланг на НАТО след началото на съветското настъпление, ще стартират в идните дни да образоват украински военни по какъв начин да употребяват оръдията М777, артилерия от най-ново потомство, която Съединени американски щати взеха решение да дават за пръв път на украинската войска. Тези учения ще се правят отвън територията на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР