Първите пет украинки със седем деца са настанени във временния

...
Първите пет украинки със седем деца са настанени във временния
Коментари Харесай

Украинка: Безкрайно съм благодарна на България, на всички хора, нито една лоша дума не съм чула

Първите пет украинки със седем деца са настанени във краткотрайния център за настаняване на нуждаещи се, в който беше трансформирана някогашната Белодробна болница в Пловдив. Жените ще останат тук за период до 3 месеца, като през това време ще учат български език и ще си търсят работа, с цел да излязат на свободен наем.

Майките сами вършат организация едната да гледа децата, до момента в който другите три са на работа. Жените благодарят на Наталия Еллис от фондация  " Юкрейн съпорт енд реновейшън " да организацията на детската градина за украинските деца, поради езиковата преграда в локалните градини, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Альона от Запарожие желае успокоение, мир, тишина и двете й деца да са здрави. Пристигнала в Пловдив откакто в родния й град почнал обстрел с ракети, а селата в близост били бомбардирани. 

Марина приказва малко български, който научила след идването си в Пловдив. Жената има две дребни момчета - на 3 и на 1 година. Тук е и нейната майка. В началото живеели в хотел в региона, само че след привършване на програмата пристигнали тук.

" Много желая да се върна вкъщи, само че преди всичко желая сигурност за децата и майка ми. Безкрайно съм признателна на България, на всички хора, нито една неприятна дума не съм чула, изучавам български, постаравам се " - споделя Марина. 

Историите на украинските майки гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР