Първите пари по Плана за възстановяване и устойчивост, първият транш

...
Първите пари по Плана за възстановяване и устойчивост, първият транш
Коментари Харесай

Лорер: Първите пари по Плана за възстановяване идват лятото

Първите пари по Плана за възобновяване и резистентност, първият транш от Европейската комисия към България, ще дойдат лятото. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия.

Министерството на финансите разгласи, че към този момент можем да стартираме процедури, те имат подготвеност да бъдат буфер в това време. Кога това заплащане ще се извърши физически, не е проблем, посочи министърът на нововъведенията и растежа.
 Европейска комисия приветства утвърждението на Плана ни за възобновяване и резистентност
Европейска комисия приветства утвърждението на Плана ни за възобновяване и резистентност

Става дума за 6,3 милиарда евро под формата на безплатни средства

Лорер отговори и на въпрос от Движение за права и свободи дали има смяна в тавана на заемите от Българската банка за развиване - смяна няма и таванът е към момента 5 милиона лева

Във връзка с желанието задгранични компании да развиват бизнеса си у нас, Лорер посочи, че първите два месеца на годината посочили, че директните задгранични вложения в страната се удвояват и се развиват по-добре от предстоящото. България се оправя добре с извънредно тежката обстановка, удовлетворен е министърът.

Само за последните 2 седмици има няколко позитивни вести, които демонстрират, че у нас се случват обнадеждаващи неща, открои Лорер. В Пловдив е направена инвестиция от 85 млн. лв. в ново дружество за комплицирана здравна инсталация и 100 нови работни места.
 АИКБ предлага ограничения за бързо пускане на стратегиите в поддръжка на бизнеса
АИКБ предлага ограничения за бързо пускане на стратегиите в поддръжка на бизнеса

Страната ни може да получи две заплащания по Плана за една година

Следващата значима инвестиция е в Плевен, за 700 работни места.

Друга значима инвестиция е от японска компания, която има за цел да отвори мощ в България - Център за развойна активност, посредством която инженерите ни да основават нови софтуери и хардуери. България стартира да се развива като притегателна мощ освен на промишленост, която разчита на евтина работна рака, а доста да се подобрят изискванията в човешкия капитал, сподели още Лорер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР