Първите Олимпийски игри в Китай се случват през 2008 г.

...
Първите Олимпийски игри в Китай се случват през 2008 г.
Коментари Харесай

От Великата Китайска стена до Велекита Firewall стена – Китай във време на затваряне

Първите Олимпийски игри в Китай се случват през 2008 година Страната става хазаин на летните игри, а дестинацията на всеки един спортист е Пекин. По това време страната и партията вършат своята промяна за отварянето на граници, за демонстриране на благосъстояния и технология, както и за даването им на света. Темата за човешките права продължава да е едно доста особено табу, само че когато има блага и облаги за стопанската система на света, мнозина са склонни да затворят очите си. Все отново приказваме и за спортно събитие, празнуването на силата на духа, другарството сред всички страни и с това не би трябвало да забравяме, че Китай е подготвен да показва своята цялостна хубост.

Настоящите зимни олимпийски игри идват с друго обръщение. След като към този момент няколко години ковид отхвърля да бъде надвит и постоянно провокира нови земетресения, зимните игри се организират под извънреден надзор. Малцина са поканени да участват, изключително в случай че не са спортисти или треньори. Появиха се и фотоси в обществената мрежа, които демонстрират скромната консумация на дневните дажби, въпреки и това да е занимателна домакинска процедура при всяка страна. Всички спортисти живеят в дребното олимпийско селце под допустимо най-строгите условия, до момента в който множеството публицисти нямат свободата да опознават Китай отвън рамките на това събитие. Мрачният взор на Китай може да се усети и при неналичието на аудитория, само че това надалеч не е всичко.

През 2008 година обстановката за Китай е напълно друга, за първи път има контракти сред него и Съединени американски щати, стартира да се приказва за интегрирано световно общество и доста други. Да, там също има комунистическо общество, само че то не е тъкмо подобен бодил в очите на Съединени американски щати, какъвто беше тогавашния Съюз на съветските социалистически републики. Това не минава и без проблеми, още тогава деятели се пробват да изгасят огъня и да поговорят за отношението над тибетци, само че всичко продължава да бъде наред. По това време даже Джордж Буш отива на събитието, с цел да се срещне с водача на партията – Ху Дзинтао. Лекият преход към демократичното се усеща, най-малко под формата на прелестен ветрец.

Около 14 години по-късно, тази атмосфера е изгубена и сега Китай показва своята мощ, икономическа власт и упоритост, освен това притеснителна такава. Благодарение на високата технология, събрана от целия свят и копирана неведнъж, страната продължава да приказва за шовинизъм, като толерансът е загубен някъде в предишното. Китай желае, а и има право да диктува разпоредбите по отношение на връзките с останалите страни, може и да си го разреши с една от най-големите и могъщи армии на този стадий, както и благодарение на икономическите наказания, които при налагане могат да откажат всеки един сътрудник от възможни несъгласия.

Точно това се усеща и към този миг и на тези Олимпийски игри. Светът не е добре пристигнал в Китай, изключително откакто има толкоз доста разминавания. Чувствата са взаимни и до някаква степен ковид изигра тъкмо тази роля, както и предходните американски избори, в които се разясниха проекти за изнасяне на цялото американско произвеждане от Китай. В следствие се появи и още една деликатна дума, която не трябва да се загатва пред Китай, с изключение на народна власт, идната дестинация за главоболия е и „ Тайван “. Точно с това възходящо напрежение стана ясно, че даже Байдън открати да изпрати свои посланици и представители.

За близо 14 години всички мостове започнаха да се изгарят и в този момент Китай посреща посетители през обиколните направления, от време на време по-рядко от всеки път. Това също е обикновено, китайските приятели съумяха да изградят стопанска система, да копират военната технология, освен това с по-висок триумф и да имат човешката мощ, с цел да не могат да бъдат спрени в никакъв случай повече, не и без намесата на по-тежко оръжие, което компрометира живота на тази планета.

 【原野牧歌·开讲啦】G8815 CR400BF-C-5162

От друга страна, това не е първият интервал, в който Китай отваря и затваря вратите си, допускайки друга страна покрай себе си. Като всяко друго общество и тук могат да бъдат открити интервали на другарство и подозрение. Първите налични стъпки на откриване на Китай в този случай ще ни върнат към династията Тан, управлявала сред 618 и 907 година Страната приема заселници от Централна Азия, които не обичат идеологията на средновековието. Луксозните артикули се носят от далечния небосвод, а чужденците считат, че обществата на Тан са едни от най-смирените, само че и най-интелигентните в имперския двор.

В литературата от този интервал се приказва за западни заселници, най-много за една жена от бар, която се смеела с дъха на пролетта. Това продължава да е един добър образец на отвореното общество, само че бъдещето докара и династията Мин, която няма да има нищо срещу да построи Китайската стена, а също по този начин и да забрани вноса на всевъзможни артикули, както и търговията с чужденци – пробва се, само че това не е допустимо, откакто тогава контрабандата продължава да се популяризира с необикновен триумф. След като португалците стартират да продават в Макао, Мин ще построи още една стена, с която ще затвори полуострова и няма да позволява новодошлите.

Куриозният случай е, че когато комерсиалните кораби се запушват като в бутилка. Маневрирането в подобен миг става изцяло невероятно и постоянно китайците гледали по какъв начин търговците остават без хранителни ресурси и от време на време даже умират. Исторически, цикълът на отворена и затворена политика продължава, като само разликата се показва в някакви години. През 70-те години партийният водач Дън Сяопин вижда, че страната му е бедна при неналичието на стопанска система и технология, която да се употребява, като тъкмо затова е заставен да намерения за партньорство, с което да запълни пропуските в бюджета. Ето за какво се ражда и програмата за промяна и отваряне към света – фразата даже ще получи място като мантра за всеки идващ политик след време.

 冬奥闭环车标(车尾)

С отварянето идват и непознатите вложения, непознатата технология, непознатите познания. Всички те идват с нови фабрики и заводи, а по-късно идва и интелектуалният труд, копирането на технология – няма по какъв начин да се изненадаме, че през днешния ден някои от водещите компании по технология са точно китайски, даже и да имате японското име, същата отново е съединена в Китай. Самата стигма по отношение на по-сложни марки за произнасяне също продължи да се постанова извънредно добре и към този момент по-малко консуматори се интересуват дали ще имат калифорнийска ябълка или китайски змей, за няколко пъти по-ниска стойност. Заедно с парите идват и добре известните култури на кино, на обществени мрежи и на идеологии за полове, които Китай не беше поръчвал.

Малко по-късно водачите още веднъж взеха най-хубавото като хрумвания и построиха свои лични обществени мрежи, използваха ноу-хау от запада, с цел да изградят своето лично произвеждане и даже да създадат имитация на огромните автомобилни марки – въпреки и европейските към момента да се считат за една добра находка. В зората на интернет е издигната и Великата Firewall стена, която въпреки и да остава доста по-либерална от Северна Корея, към момента съществува. Фейсбук, получи китайска версия, а доста по-късно пристигна и едно от сполучливите приложения под формата на Tik-Tok.

Дори и там имаше наложени хирургически намеси, откакто Китай публично забрани музикалните пердах банди и друго непочтено държание, за сметка на това Tik-Tok популяризира китайската войска, което отново е приложимост на технологията в вярна посока, изключително в случай че приказваме за комунистическа тирания. И до през днешния ден историята продължава на този принцип – на приливи и отливи. На заричане за отворени порти, само че с доста ограничавания за гостите.

Си Дзинпин съумя да се обиди на анимацията на Мечо Пух и да я забрани в кината – анимационният воин приличал на него. Самият той е на мнение, че в този момент Китай би трябвало да се излекува от нездравословното въздействие и да се наложи още веднъж. И даже глобите не могат да ги притеснят, изключително откакто сполучливо се конкурират с всеки различен международен бранд и умерено могат да предложат опция на съвсем всичко. И по този начин през днешния ден историята приказва за икономическо затваряне, за следващите тъмни няколко десетилетия към Китай, само че съгласно мнозина, икономическият пик може да е към края си.

И ще е по този начин за известно време, изключително откакто непознатото въздействие, както го назовава Си Дзинпин, идва и с задоволително валута, която някак си не може да се пренебрегне. Въпреки това няма по какъв начин да забравяме, че други възможности за печелене на пари има – въпреки всичко Китайската национална банка отпуска заеми на стопански системи и постоянно идва с оферти за строителство, които имат и подводни камъни, само че дано не забравяме, че покупко-продажбите за нефт от Африка бяха заплатени с построяването на пътища, а сега точно Китай се счита за хегемон в тази игра.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР