Първите китайски спортисти, които пристигнаха в Япония, за да се

...
Първите китайски спортисти, които пристигнаха в Япония, за да се
Коментари Харесай

Китайските спортисти се оплакаха от мерките срещу коронавируса в Токио

Първите китайски спортисти, които дойдоха в Япония, с цел да се вземат участие на олимпийските игри, показаха опасения по отношение на незадоволителните ограничения за COVID-19 в хотела им. Ръководителят на китайската ветроходна асоциация Джан Сяодун съобщи, че спортистите се смесват с локалните поданици и туристите в своите квартири в Еношима, което той дефинира като " скрита заплаха ".

" Въпреки че тимовете от разнообразни страни са ситуирани на обособени етажи, локалните туристи към момента се смесват с олимпийски спортисти във фоайето и ресторанта “, сподели Джанг.

" Това може да усили евентуалните опасности от инфекции с COVID-19. Консултираме се с Организационния комитет по този въпрос ", изясни той.
Всички уреди за настаняване на участници в Токио 2020 са длъжни да ползват рестриктивните мерки на COVID-19, с цел да понижат риска от разпространяване на вируса.

Мерките включват възбрана на спортистите да посещават туристически региони като питейни заведения и заведения за хранене, както и нареждането им да идват не по-рано от пет дни преди събитието и да напущат не по-късно от два дни по-късно. Казано е на спортистите и чиновниците да лимитират контактите си с други хора, в това число сънародниците си в други спортове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР