Първите F-16 блок 70 ще полетят в началото на 2023,

...
Първите F-16 блок 70 ще полетят в началото на 2023,
Коментари Харесай

Първите осем изтребителя F-16 вече се произвеждат, уверяват от “Локхийд Мартин”

Първите F-16 блок 70 ще полетят при започване на 2023, уточни пред Българското национално радио Лин. Уверението идва на фона на забавянията и рецензиите, че България е купила самолети на чертеж, без да е ясно по кое време тъкмо ще ги получи. По на Лин 2025 година ще получим изтребителите, тъй като по този начин е записано в контракта. Датата не е била променяна.

 

“Разбираме, че забавянето на доставката е поради това, което се случи поради Covid и другите неща. Но считаме да спазим сделката, която имаме. А това е 2025 година ", безапелационен беше Лин.

 

" Начинът на работа на контракта дефинира и процедурата. Вашият контракт е сред две държавни управления. Затова работата на компанията ни е да тестваме изтребителите и да ги предадем на американското държавно управление. Тогава към този момент американското държавно управление ще работи с България. Но хубавото в цялата работа е, че и вие към този момент имате един водач, който е минал стадий на образование за ръководство. Втори, който навлиза в подготвителната стратегия. Още трима ще ги последват. Затова виждаме много сериозна интензивност от водачите ви, които се готвят да ръководят бъдещите F-16 ", уточни още Лин.

 

Още през месец юли е изпратено писмо към българските управляващи за останалите осем изтребителя. Крайният период за отговор е 1 ноември. Работи се обаче за удължение на този период.

 

“Работим с американското държавно управление и с българското държавно управление. Но тази „ точка във времето “ зависи от американското държавно управление. Договорът е сред държавните управления. И по тази причина не мога да се произнеса. Още по времето, когато беше възложен този документ на страната ви, министърът на защитата ви е показал нещата. Но продължаваме диалозите в България с държавно управление и с министерството, с цел да продължи процесът ", съобщи Лин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР