Първите американски танкове Ейбрамс, на които ще се обучават войниците

...
Първите американски танкове Ейбрамс, на които ще се обучават войниците
Коментари Харесай

Първите американски танкове Ейбрамс пристигнаха в Полша


Първите американски танкове " Ейбрамс ", на които ще се образоват бойците от полската войска, дойдоха в Полша. Това заяви през днешния ден в " Туитър " министърът на защитата Мариуш Блашчак, представен от полски медии.

Министърът разясни, че по този метод Полша ще бъде подготвена, когато дойдат и първите нови танкове от партидата от 250 машини, за които страната има подписан контракт. " Полша ще разполага със модерна, могъща мощ, с цел да стресне агресора при положение на опасност ", се споделя още в известието.

Договорът за покупката на тези 250 нови танка " Ейбрамс ", подписан 5 април, е на стойност 4,75 милиарда $. Той включва доставката на съпътстващо съоръжение - 26 транспортни средства за техническо обслужване, а също образование и логистика, както и боеприпаси. Първите от тези нови танкове ще бъдат ситуирани в източната част на Полша, най-вече в състава на 18-та механизирана дивизия и Първа Варшавска танкова бригада. По проект доставките би трябвало да приключат през 2026 година, оповестиха полски медии.

Списанието " Впрост " напомня, че към края на предходната седмица Блашчак разгласи, че Полша ще купи от Съединени американски щати и още 116 танка " Ейбрамс ", само че този път втора ръка, и че съглашението за това е реализирано. Според друга полска медия - Информационната радиоагенция - първите доставки на тези машини втора употреба ще се осъществят при започване на идната година. Те ще запълнят празнината, оставена от предоставените от Полша на Украйна над 240 осъвременени танка " Т-72 ", които са руско произвеждане.

В изявление пред тв канал " Полсат нюз " Мариуш Блашчак е споделил още, че Варшава договаря и със Сеул за покупката на създавани в Южна Корея танкове, които са съвместими с американската техника, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР