Първи загуби в историята на Inditex - компанията, която е

...
Първи загуби в историята на Inditex - компанията, която е
Коментари Харесай

Inditex понася първите си тримесечни загуби. Затваря над 1000 магазина

Първи загуби в историята на Inditex - компанията, която е притежател на марката Zara. В интервала, белязан от пандемията на ковид, компанията е получила негативен резултат от 409 милиона евро през първото тримесечие на фискалната 2020-2021 година (от 1 февруари до 30 април), спрямо облагата от 734 милиона година по-рано. Ето за какво текстилната компания реши да отсрочи изплащането на изключителния си дял за една година (0,78 евро на акция), чието систематизиране беше планувано за 2020 и 2021 година и което ще бъде разпределено през 2021 и 2022 година

Освен това тя удостовери, че ще закрие сред 1000 и 1200 магазина през тази и идната година, от които между 200 и 300 в Испания. Става въпрос за печеливши магазини, които носят към 6% от общите продажби, ето за какво от компанията настояват, че решението не се взима заради стопански ограничения, а поради дълготрайната визия на Inditex.

Продажбите са намалели с 44% до 3 303 милиона евро, в интервал, в който до 88% от магазините на марката са били затворени като част от ограничаващите ограничения в битката против COVID-19. За разлика от тях, онлайн продажбите са се нараснали с 50% през тримесечието и 95% през месец април.

В секцията за хонорари на акционерите, една от основните точки за резултатите на компанията, компанията ще предложи на събранието на 14 юли разпределението на дял в размер на 0,35 евро бруто на акция, начислен към свободните запаси, която ще бъде изплатена на 2 ноември. Той съставлява понижение с 60% спрямо предходните 0.88 евро. Като цяло процентът на облагата, който отива към дивидента, остава 60%.

Президентът на групата Пабло Исла показа проект за идващите две години, който планува цифрова промяна. 1 млрд. евро ще бъдат вложени за усилване на онлайн интензивността, като задачата е продажбите през този канал да доближат повече от 25% от общата сума през 2022 година За съпоставяне през 2019 година те са били 14%. Освен това ще задели още 1,7 милиарда евро за актуализиране на интегрираната платформа за магазини, с включването на софтуерно усъвършенствани принадлежности.

По райони проектът ще разреши на вериги като Bershka, Pull & Bear и Stradivarius в Китай и Япония дефинитивно да насърчат онлайн продажбите, които в Испания ще продължат процеса през последните три години с отварянето на по-подходящи магазини, развой, който беше следен в Билбао или Памплона. 

Чрез мобилни приложения Inditex ще разреши на потребителите да ревизират в действително време запасите от даден продукт в магазина както за онлайн покупка, по този начин и за покупка във физическите магазини. 

Групата продължава да популяризира програмата си за събиране на остарели дрехи посредством контейнери, които клиентите към този момент намират в 2299 магазина на 46 пазара. В сътрудничество с 45 организации, те получават облекла втора ръка, които обработват, с цел да им вдъхнат " втори живот " или да ги разпределят за преработване. 

Източник: eleconomista.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР