Първи за годината сняг падна на много места в Пловдивска

...
Първи за годината сняг падна на много места в Пловдивска
Коментари Харесай

Част от Пловдивска област побеля, температурите падат

Първи за годината сняг падна на доста места в Пловдивска област. В Родопската яка и в подножието на Средна гора побеля, а селата замязяха на излезли от същинска зимна приказка.

Бяла пелена е покрила Първомай, региона към въжен превоз Сопот, брезовското село Свежен, родопските села Бойкото и Гълъбово, хижа Здравец и Върховръх.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология сочи, че в идващите часове облачността на всички места ще стартира да се раздира и понижава.

С сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. До края на денонощието температурите сензитивно ще се намалят и в съвсем цялата страна и ще станат негативни.

През почивните дни ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна. Ще има и валежи от сняг, повече като количество в неделя. Минималните температури в множеството места ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12 градуса, оптималните - най-вече сред минус 3 и 2 градуса, тук-там в котловините на Западна България до минус 5 градуса. В Пловдивска област градусите ще варират от минус 4 до плюс 1 градуса.

Ето по какъв начин наподобяват Първомай





Лифт Сопот



Бойково



Хижа Здравец и Върховръх





Гълъбово



Свежен

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР