Първи признаци на напрежение се появиха в Каталуния, буквално минути

...
Първи признаци на напрежение се появиха в Каталуния, буквално минути
Коментари Харесай

Първи сблъсък в Каталуния - полицията беше спряна пред секция за гласуване

Първи признаци на напрежение се появиха в Каталуния, безусловно минути преди да стартира формалното гласоподаване на референдума за самостоятелност.
На снимано от свидетел видео се вижда по какъв начин навалица от искащи да гласоподават се опълчва на опита на сили за битка с безредиците да открият надзор върху секция за гласоподаване.

#BREAKING Spain anti-riot police pushed back by hundreds defending #CatalanReferendum poll station in BCN #Cataloniapic.twitter.com/RNDyasMlAT
— David d`Enterria *X (@denterd) 1 октомври 2017 година
Всъщност и до момента не е ясно какъв брой хора би трябвало да гласоподават, с цел да е годен референдумът. Въпросът с изборните описи също е безусловно " Тъмна Индия " - кой има право да гласоподава. Стигна се до такава степен, че в формалния Twitter профил на Съвета на Каталуния пуснаха известие, че всеки може да гласоподава в която и да е секция, като това беше доказано и в формалния Twitter профил на каталунското държавно управление.

.@Catalangov spox " We confirm that those citizens w/ their polling place closed will be able to vote in any other polling place " #Catalonia
— This is Catalonia (@ThIsCatalonia) 1 октомври 2017 година
Припомняме, че публично в 10:00 часа българско време би трябвало да стартира гласуването на референдума. Той беше разгласен за противозаконен от испанското държавно управление, като 1300 от 2315 секции бяха запечатани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР