Първи пленарен ден с новите правила за работа на депутатите.

...
Първи пленарен ден с новите правила за работа на депутатите.
Коментари Харесай

Юрист: Никой не може да задължи депутатите за зеления сертификат

Първи пленарен ден с новите правила за работа на депутатите. Всеки депутат ще влиза в постройката на Народното събрание единствено против зелен документ. Хората, които не са преболедували или нямат ваксина ще могат да се тестват във фургони, които са ситуирани до постройката, само че за своя сметка, заяви " Нова телевизия ".

„ Народните представители ще влязат през днешния ден в Народното събрание по метода, по който намерят за добре за себе си. Въпросното решение няма по какъв начин да бъде наложено, тъй като единствено по себе си то не съдържа ограничаващ режим за допуск до Народно събрание – т.е. ограничения, които да предотвратят влизането на народни представители без зелени сертификати”, съобщи специалистът по конституционно право проф. Пламен Киров.

„ Когато се основава обвързване, би трябвало да следва глоба за неговото несъблюдение. Такава в тази ситуация не съществува. Това решение е процедурно решение пъкъл хок – т.е. то не е част нито от правилника на Народно събрание, нито от Конституцията. Така че народните представители, които не имат зелен документ, през днешния ден ще си влязат на работа и нито чиновниците на НСО ще могат да ги спрат, нито квесторите”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР