Първи на Дондуков 2 влезе Росен Желязков Президентът Румен Радев

...
Първи на Дондуков 2 влезе Росен Желязков Президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Старт на търсенето: Радев започна срещите за служебен премиер

Първи на " Дондуков " 2 влезе Росен Желязков

Президентът Румен Радев стартира съвещания с претендентите за длъжностен министър председател. Държавният глава може да избира от стеснен лист. 9 са опциите, откакто през вчерашния ден заместител омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Омбудсманът Диана Ковачева пък е определена за съдия в Европейския съд по правата на индивида. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е измежду благоприятни условия претенденти за длъжностен министър председател, от които президентът може да избира, влезе на среща с президента на " Дондуков " 2.  След малко той излезе през  непряк вход, предава БНР. 

За през днешния ден са планувани още две срещи на президента с евентуални претенденти – с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. 

След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР