Първи коментар за това оказван ли е натиск върху Живко

...
Първи коментар за това оказван ли е натиск върху Живко
Коментари Харесай

Живко сам дал часовника си на разследващите

Първи коментар за това оказван ли е напън върху Живко Коцев направи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя съобщи, че освободеният към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи е изискал среща с Борислав Сарафов, откакто чиновници на Антикорупционната комисия влезнали в кабинета му. По-късно Коцев самичък е предал на проверяващите часовника от публикуваните в медиите снимки.

Срещата в кабинета на Борислав Сарафов предходната сряда се е състояла по искане на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто чиновници на Антикорупционната комисия са влезнали в кабинета му, твърди Кирилова.

„ Докато е пътувал, е потърсил господин Сарафов в 9 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го одобри, защото се случва нещо, което го тормози и не му е ясно какво е ”, разяснява градският прокурор на София.

На въпрос на NOVA в качеството си на какъв Коцев желае среща със Сарафов, Кирилова отговори: „ Живко Коцев в този миг е основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това, което той е споделил, че е посетен от КПК, че е обезпокоен. Главен секретар е и желае среща с основния прокурор. И аз не виждам нищо незаконосъобразно в това. Ние сме провеждали редица работни срещи ”, посочи Кирилова.

На срещата при Сарафов, с изключение на Кирилова и Коцев, били и заместникът ѝ Христо Кръстев и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Кирилова отхвърли да е оказван напън на Коцев.

„ Нито Сарафов, нито Славчев, нито Христо Кръстев е оказвал напън върху Коцев. Или, както някой се изрази, да му скачаме по главата. Пред всички нас показа, че рано сутринта по телефона му е звъннал Стефан Димитров – един от арестуваните. Доколкото помня, питал го е какво става. Той не е могъл да му отговори, защото не е знаел ”, изясни още градският прокурор на София.

След това Коцев е изискал да бъде разпитан по случая с контрабандния канал. По време на разпита му бил обезпечен и юрист, твърди Кирилова.

„ Г-н Сарафов му сподели: „ Разчитаме на това, че си дълготраен чиновник и че длъжността, която заемаш, допуска, че би трябвало да бъдеш откровен ”, посочи тя.

Градският прокурор отхвърли да разкрие детайлности от следствието за контрабандните схеми, само че съобщи, че часовникът на Коцев от изтеклите фотоси е предаден на проверяващите.

„ След разпита той е изискал да съобщи този часовник. Отишъл е до кабинета си, взел си е персоналната чанта, където е бил ключът за дома му и е предал часовника ”, изясни Кирилова. И уточни, че би трябвало да бъдат направени експертизи, с цел да се посочи подарък ли е часовникът. Относно фотосите с кучето и пачките и дали са част от досъдебното произвеждане градският прокурор сподели, че ги е видяла в медиите.

По сигнала на Николай Денков за напън върху Коцев Кирилова уточни, че към момента не е призовавана за разпит от съдията, която проверява основния прокурор. Коцев не беше открит и през днешния ден за коментар, само че още преди дни беше безапелационен – оставката, която подаде, е била под опасност. Заради тези негови думи стартира инспекция против и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Припомняме, че Живко Коцев беше уволнен от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това стана след искане на новото държавно управление към президента Румен Радев.

Указът за освобождението му беше публикуван тази заран. Това беше първото решение на служебния кабинет на Димитър Главчев, който изиска от президента да приключи пълномощията на Коцев. Всичко това се случва дни след абсурда в митниците и публикуваните негови фотоси с обвинените за контрабанда, пране на пари и подкупи Марин и Стефан Димитрови.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР