Първи Hobbyhorse турнир зарадва малки и големи на конна база

...
Първи Hobbyhorse турнир зарадва малки и големи на конна база
Коментари Харесай

Първи Hobbyhorse турнир зарадва малки и големи на конна база НИЕСА

Първи Hobbyhorse шампионат зарадва дребни и огромни на конна база НИЕСА. Уникалното събитие събра повече от 30 участника, които премериха умения в общо три тествания. За разлика от обичайните надпревари по прескачане на трудности, при Hobbyhorse шампионатите състезателите преодоляват паркура сами, със специфични кончета на къси дървени пръчки сред краката. Hobbyhorsing -ът поражда в началото във Финландия, където е регистриран като формален спорт, само че бързо набира известност в Западна Европа, Съединени американски щати и Австралия. Липсата на същински коне прави hobbyhorse надпреварите доста по-достъпни за доста по-широка публика от запалянковци в разнообразни възрастови групи, а приликата на спорта с детска игра го прави кондензиран със развлечение и положителни страсти.



Корс дизайнерът на събитието на конна база НИЕСА Бейджан Арифов провокира участниците с общо 7 специфични трудности, построени от обичайни стойки и олекотени PVC бариери. Регламентът на надпреварата беше взаимстван от този на финландската hobbyhorse федерация и съвсем не се различаваше от обичайния подобен за надпреварите за прескачане на трудности с коне.
За всяко тестване, съдийският състав разполагаше с протоколи, в които отбелязваше времето за превъзмогване на паркура и общия брой наказателни точки на всеки тандем. В първото тестване, височината на трудностите беше 40 см и в него имаха право да вземат участие състезатели до 11 години.
Височината на бариерите във второто тестване беше 60 см и в него състезателите бяха разграничени в две възрастови групи - до и над 11 години. Третото тестване беше отворено за всички искащи, а спечелилият беше излъчен след зрелищен бараж.

Кулминация на събитието беше надскачането, в което участниците демонстрираха уменията си на единично затруднение и без занимание коне, а спечелилият преодоля височина от 130 см. След фотосите и груповата почетна обиколка състезателите и феновете се любуваха и на вкусна торта с логото на шампионата.
В края на деня състезателите си потеглиха с доста награди и радостни мемоари, а Конна база НИЕСА и AYAN Sportswear към този момент мислят за идващото hobbyhorse събитие, в което възнамеряват включването и на други дисциплини, както и доста други изненади.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР