Първи бизнес форум на Дружеството за парламентарно приятелство Израел -

...
Първи бизнес форум на Дружеството за парламентарно приятелство Израел -
Коментари Харесай

Първи по рода си бизнес форум Израел - България се състоя в Тел Авив

Първи бизнес конгрес на Дружеството за парламентарно другарство Израел - България и икономическото посланичество на България в Израел се състоя в Тел Авив.

Ницан Сапир, ръководител на борда на шефовете на израелска компания, която дълги години има бизнес с Бългалия, разясни в интерю за “Хоризонт до обед “:

Ние сме втората по величина компания за обезпечаване на фрагменти в Хай ТеК-а и програмиране в Израел. Оборотът ни е половин милиарда евро годишно. Имаме 5 хиляди служащи. Една от дъщерните компании се намира в България. Има 150 щатни служащия, а привличаме по планове други програмисти. Занимаваме се с аусторсинг, които значи, че страни от Европейски Съюз, които желаят да употребяват по-евтини програмни услуги се обръщат към нас и им подсигуряваме тези услуги. Те получават услуги на най-високо равнище, при относително ниски разноски за работна ръка. Само за съпоставяне: разноските за програмни услуги в България са една трета от разноските в Съединени американски щати, само че като се има поради, че и разноските за живот са разнообразни, с парите, които получават при нас, тези хора могат да си купят повече неща, в сравнение с в други страни. Работещите при нас са измежду най-добре платените програмисти в България.

Той изясни какви са формите на взаимно деяние с европейските страни:

Единият вид е когато свързваме програмна група със съответна страна - гарант. Може наш представител в съответната страна да поеме поръчката, а български програмисти да извършват съответни задания за съответен клиент. Другият вид е да дадем на обърналите се към нас европейски компании описи с служащи и те сами да си подберат нужните им хора. Те водят договаряния с тях непосредствено, предоставяме им пространства и логистична помощ. И в случай че на избран стадий нещата потръгнат, им даваме опция да закупят и нашата част от плана. Третият вид е, когато получаваме план и ние създаваме всичко от „ а до я “, което би трябвало да се направи и даваме на работещите в България програмисти единствено да го изпълнят.

Теоретично има няколко страни от Източна Европа, които биха ни дали високо качество при ниска себестойност на работната ръка. Но България ни предлага както положителни експерти и географска непосредственост, по този начин и политическа и военна непоклатимост. Например в Украйна също има доста надарени експерти, само че от геополитическа позиция мястото е рисково. Добре е и че държавното управление на България е устойчиво.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР