Първенството в Югозападната Трета лига ще се проведе в единна

...
Първенството в Югозападната Трета лига ще се проведе в единна
Коментари Харесай

Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Първенството в Югозападната Трета лига ще се организира в единна група с 22 тима, оповестиха от Българския футболен съюз за Българска телеграфна агенция. Имаше доста съществени индикации преди близо месец, че групата ще бъде в състав от 24 тима и ще се раздели на две с по 12 подгрупи за по-лесно създаване на календара.

Витоша (Бистрица) обаче влезе във Втора лига и по този начин остават 22 тима, които ще изиграят 42 кръга - нещо безусловно непостижимо за професионалните клубове даже. След края на сезона първият влиза във Втора лига, а последните четири тима изпадат.
 Завърши шестото издание на детския футболен шампионат в Дряново
Завърши шестото издание на детския футболен шампионат в Дряново

Събитието се трансформира в същински футболен празник

Новите тимове в Югозападната Трета лига са изпадналите от професионалния футбол Септември (Симитли) и Марек (Дупница), а също по този начин и Левски-Раковски (София) - единствен от четвърта дивизия декларирал предпочитание да се изкачи. В групата влизат и четири младежки тима. Това са вторите тимове на Левски, Славия и ЦСКА-София, както и третият тим на ЦСКА 1948. Съвсем скоро от Зоналния съвет на БФС ще разгласят и датата за изтегляне на жребия за новия сезон.

В състав от 20 тима ще бъде Югоизточната Трета лига, откакто заради редица аргументи нямаше изпадащи. Планираният един тим за изпадане се оказа Ямбол 1915 - изхвърлен по средата на пролетния дял поради голям брой нарушавания в документите. Но ямболии внезапно оправиха всичко и на Конгреса на БФС през месец май бяха върнати измежду постоянните клубове. Също по този начин Общото заседание на централата (Конгрес) гласоподава те да възобновят шампионата оттова, където са били заварени с решението за изваждане.

В тази трета Лига слиза тимът на Нефтохимик 1962 (Бургас), който се отхвърли по средата на сезона от присъединяване във Втора лига. Новите членове пък са ОФК Сливен и Спартак 1947 (Пловдив). При единствено един напускащ - влезлия по-нагоре Левски (Крумовград) групата става с 20 тима. Първенството ще стартира на 6-и август и също ще има четири изпадащи състава. Вторите тимове на Берое и Локомотив (Пловдив) не престават присъединяване си, само че подобен няма да има за Арда (Кж).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР