Първенството в Югоизточната Трета лига за сезон 2019/2020 ще се

...
Първенството в Югоизточната Трета лига за сезон 2019/2020 ще се
Коментари Харесай

Първенството на Югоизток се увеличи с един участник, 19 отбора започват шампионата

Първенството в Югоизточната Трета лига за сезон 2019/2020 ще се организира с 19, а не с 18 тима, удостовери пред Българска телеграфна агенция ръководителят на ЗС на БФС-Пловдив Димитър Енчев. Промяната се постанова поради изваждането на Верея (Стара Загора) от Втора лига заради лишаване на професионалния лиценз.

Член 9 от Наредбата за шампионатите и шампионатите на БФС гласи, че изваждане на тим от професионалния футбол в аматьорския не трансформира броя на изпадащите от третото към четвъртото равнище, обясни Енчев.

Така отборът на Свиленград резервира мястото си в Югоизточната Трета лига, а единствените изпадащи са Садово и Асеновец 2005 (Асеновград). Несебър пък изпадна по състезателен път в Трета лига, което значи увеличение на групата на 19 тима.

Насрочено е съвещанието с представителите на Трета лига - Югоизточна група за шампионата 2019/2020 година То ще се организира по-рано спрямо предходни години - на 17 юли 2019, сряда, от 11,00 часа, в хотел " ИнтелКооп " в Пловдив, ул. " Константин Нунков " 13 А. Първият кръг за новото състезание ще се организира на 3/4 август.

На съвещанието на 17 юли 2019 година, с изключение на тегленето на чоп за съставянето на програмата, ще се организира и образование на представителите на клубовете - наложително по един оторизиран от всеки клуб чиновник, за поддържане на клубните данни в започващото Електронно състезание. За първи път през този сезон Електронното състезание ще бъде въведено и за Югоизточната зона, откакто през предишния сезон това се случи на Югозапад.

Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС - Пловдив оповестява, че писмените поръчки за присъединяване в Трета лига - Югоизточна група, ще се одобряват от 8 до 13 юли 2019 година Начините за подаването им от клубовете са три: По пощата до Зонален съвет на БФС - Пловдив, 4000 Пловдив, ул. Гладстон 19; Сканирани и изпратени на и-мейла на Секретаря на ЗС на БФС-Пловдив Огнян Златков или по факса до ЗС на БФС-Пловдив на телефон 032 644 330.

Новост е основаването на Зонална юношеска група за юноши (младша възраст) - родени през 2004-а година. Тя ще бъде аналогична с миналогодишната Зонална група за деца. В Зоновата група U16 ще вземат участие тези отбори, които през предходната година бяха в Елитната група до 15 години и са от Югоизточната зона.

" Идеята е да се търси качествено състезание, качествени мачове за момчетата, които до момента са играли в Елитна група. Няма никаква логичност, нито пък е добре за футбола като цяло, след една година в Елитна група те да се връщат на районно равнище. Вярваме, че новата група U16 ще даде опция на тези момчета задоволително благоприятни условия за качествени мачове, разгласи още Димитър Енчев. Групата се основава по напътствие на Изпълкома на БФС и би трябвало да бъде осъществена във всички зони.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР