Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като

...
Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като
Коментари Харесай

Исторически успех: Хирурзи в Оксфорд присадиха за първи път матка във Великобритания

Първата трансплантация на матка в Обединеното кралство беше приветствана като " зората на нова епоха " в лекуването на безплодието.

 

40-годишна жена, която към този момент има две деца, реши да помогне на 34-годишната си сестра, която е родена без матка. Мнението на медицинските експерти е, че и двете са се възстановили добре от интервенцията, направена преди 6 месеца, а по-малката сестра възнамерява оплождане „ ин витро “ тази есен, като употребява ембриони, които тя и брачният партньор ѝ съхраняват. По информация на локалните медии екип от 20 души е направил интервенцията и процедурите в границите на 17 часа. 

 

Хирургът-гинеколог проф. Ричард Смит, управлявал екипа за добиване на органи, който е прекарал 25 години в проучване на опциите за трансплантация на матка, показа, че всички са плакали след сполучливата интервенция.

 

Интервенцията е финансирана от Womb Transplant UK на цена от 25 000 паунда, което включва заплащане на националното опазване на здравето за времето в операционния спектакъл и болничния престой на пациентите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР