Първата точка е създаване на цялостен пакет от мерки за

...
Първата точка е създаване на цялостен пакет от мерки за
Коментари Харесай

Правителството само щяло да реши какво означава техническа помощ за Украйна

" Първата точка е основаване на повсеместен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания по отношение на Русия от Европейски Съюз и от нас като страна членка на Европейски Съюз. Втората точка продължение на напъните по посрещането на украинските бежанци. Всъщност третият детайл от нашето решение е даването на филантропична, финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна ", разгласи депутатът от " Продължаваме промяната " Александра Корчева пред " Денят ON AIR ".

Корчева, която е част от външната комисия, посочи, че е работа на държавното управление да реши какво съставлява " техническа помощ за защитни цели ".

" Даваме мандат на изпълнителната власт да направи преценката какво можем да дадем от позиция на всевъзможни средства ", акцентира тя.

По-рано денем украинският външен министър Дмитро Кулеба изиска от българския парламент и държавно управление военна помощ за страната си. Според Корчева, Украйна е признателна на България, за помощта, която ѝ оказва.

" Правителството към този момент достави каски и бронежилетки с решение на 7 април, а също така участваме в общия европейски механизъм, който дава помощ на Украйна. Така че несъмнено сме част от решението ", посочи събеседникът на Ганеила Ангелова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По отношение на тематиката за Северна Македония държавното управление следва обща позиция на страната, която " продължава да е същата ", стана ясно от думите на Корчева.

" Осъзнаваме, че би било добре за всички Северна Македония да стане част от Европейски Съюз, само че единствено в случай че бъдат изпълнени нашите условия ", безапелационна бе тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР