Първата супер Луна за годината изгря снощи, в нощта срещу

...
Първата супер Луна за годината изгря снощи, в нощта срещу
Коментари Харесай

Супер Луна – феноменът, който снощи спря дъха ни

Първата супер Луна за годината изгря нощес, в нощта против 27 април. Заради това американската галактическа организация НАСА дефинира я дефинира като " розова ", тъй като я следим през април. Тогава цъфти цветето розов флокс, което дава име на астрономическото събитие. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Santiago Adicto (@santiagoadicto)

И въпреки за нас супер Луната да наподобява магично и впечатляващо, тя има своето научно пояснение – следим я, когато Луната е във фаза пълнолуние и най-близо по орбитата си до нашата планета. Това кара спътникът на Земята да наподобява по-голям от естественото и да ни кара да се усещаме като че ли сме в картината „ Звездна нощ “ на холандския художник Винсент ван Гог.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Philipp / Photography (@8thdistrictphotographer)

Астрономията обаче не употребява термина „ супер Луна “. Явлението се назовава „ Луна перигей “ или „ перигейско пълнолуние “, тъй като " перигей " значи покрай Земята. Името „ Супер Луна “ е измислено от астролог Ричард Нол, който изследва въздействието на по-голямата луна върху хората. Тя провокира и действителни физични резултати върху планетата, като да вземем за пример прави нормалните приливи и отливи по-големи. 

Разгледайте в галерията ни красивите фрагменти от последната нощ, снимани от разнообразни елементи по света – Франция, Англия, Съединени американски щати и още!

 
Художникът, който лекува раните на града
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР