Първата страница на студентски вестник на UNC показва текстове на общността по време на стрелба в училище и блокиране

...
Цялата първа страница на студентския вестник на Университета на Северна
Коментари Харесай

Цялата първа страница на студентския вестник на Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил, The Daily Tar Heel, в сряда показва „текстови съобщения, изпратени и получени от студенти на UNC“, по време на продължилото часове блокиране в кампуса, след като един член на факултета беше убит в понеделник .

„Седнахме в понеделник вечерта като екип“, каза ръководителят на студентския печатен редактор на вестника Кейтлин Яеде пред CNN в телефонно интервю. „Казах, че трябва да направим нещо различно; трябва да направим нещо, което наистина ще предаде на хората емоциите, които изпитваме, защото мисля, че това беше най-трудно да преодолеем като студенти, които живеят и работят в този кампус, но също и като студенти журналисти, които след това трябва да обслужват този кампус, ”Yaede добавен.

Първата страница от сряда, 30 август 2023 г. на Daily Tar Heel, споделена в профила на студентския вестник в Instagram. Студентският вестник публикува поредица от текстове на общността на фона на блокиране, по време на което се твърди, че завършил студент е убил професор. Първата страница на Daily Tar Heel от сряда, 30 август 2023 г., споделена в акаунта на студентския вестник в Instagram. Студентският вестник публикува поредица от текстове на общността на фона на блокиране, по време на което се твърди, че завършил студент е убил професор. Ребека Райт/CNN

Идеята за съставяне на текстови съобщения дойде от главния редактор на вестника Еми Мартин, каза Яеде.

Във вторник служителите на вестника започнаха да събират текстове от хора в кампуса, като например „В безопасност ли сте?“ "Къде си?" и „Сами ли сте?“ които са изпратени по време на блокирането предния ден.

В UNC се съобщава за изстрели в 13:02 часа. ET понеделник в училищните Caudill Laboratories и заподозрян е задържан малко след 14:30 ч., каза канцлерът Кевин Гускевич на пресконференция в понеделник вечерта. Членът на факултета по-късно беше идентифициран като съветник на предполагаемия стрелец.

Разказване на историята

Яеде обясни: „Искахме да разкажем история. И мисля, че текстовете, които избрахме, и текстовете, които направихме на първата корица на нашия вестник днес, разказват история за една уплашена общност и мисля, че предаваме тази уплаха по много различни начини. За някои хора това бяха ругатни, за някои хора беше просто изблик на любов и просто проверка. Но мисля, че разказахме история за общност, която беше стресната, за общност, която беше белязана, и общност, която е ядосана, и общност, която скърби“, каза Яеде.

Вестникът съобщи, че са свършили копията на печатното издание в кампуса. Yaede каза, че планират да отпечатат второ издание.

„Студентите журналисти са на уникално място, където отразяваме общност, в която живеем и ние също изпитваме емоциите. И мисля, че сме тук. Имаме много да дадем. Имаме много да споделяме и имаме много да докладваме. И бих призовал всеки, който е бил трогнат от нашата първа корица, да прочете останалата част от нашето отразяване,” каза Яеде.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР