Първата стъпка за нова сграда на Математическата гимназия в Пловдив

...
Първата стъпка за нова сграда на Математическата гимназия в Пловдив
Коментари Харесай

Красимир Вълчев, ГЕРБ: Пловдив направи първата стъпка за нова Математическа гимназия

„ Първата стъпка за нова постройка на Математическата гимназия в Пловдив е направена. Общината завоюва финансиране в размер на 7.5 милиона лв. за плана и поддръжката за него ще продължи “ - това съобщи ръководителят на Парламентарната комисия по обучение Красимир Вълчев, който през днешния ден дружно с кмета на Пловдив Костадин Димитров, отрасловия заместник-кмет Владимир Темелков и народните представители от ГЕРБ Десислава Трифонова и Радомир Чолаков посети терена в регион „ Тракия “, предназначен за гимназия.
Прочетете още
„ Новата постройка на Математическата гимназия може да се трансформира в емблема на Пловдив. Бяхме тук по време на предизборната акция. Сега нещата тук се случват, тъй като имаме добър кмет с добър екип “, добави Красимир Вълчев.

От своя страна кметът на Пловдив Костадин Димитров напомни, че от 1984 година се приказва за нова постройка на Математическата гимназия.

„ Нашите надарени деца заслужават да учат в съвременно учебно заведение. Мотивирани сме плановете да се случат “, добави кметът Костадин Димитров.

Община Пловдив притегли 33,5 милиона лв. за просветителна инфраструктура в границите на Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024 – 2027 година на Министерството на образованието и науката.

Три образователни заведения, две детски ясли и пристройки на други две детски ясли са утвърдени за финансиране. Сред тях е чаканата десетилетия нова постройка на Математическата гимназия. Нови здания ще имат и ОУ „ Княз Александър I “ и СУ „ Свети Патриарх Евтимий “.

На срещата през днешния ден участваха още ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-областният шеф инж. Атанас Ташков, заместник-кметовете на Община Пловдив Иван Стоянов и Ангел Славов, общински съветници от ГЕРБ, кметовете на „ Тракия “ – Георги Гатев, на „ Източен “ – Емил Русинов, на „ Централен “ Георги Стаменов и на „ Южен “ – Атанас Кунчев, представители на всички районни структури в града.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР