Първата среща от преговорите за закупуване на нови самолети F-16,

...
Първата среща от преговорите за закупуване на нови самолети F-16,
Коментари Харесай

Каракачанов: преговорите за F-16 ще започнат в началото на февруари

Първата среща от договарянията за закупуване на нови самолети F-16, ще бъде при започване на февруари в Брюксел, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Народното събрание.

Разговорите най-вероятно ще се проведат на срещата на министрите в НАТО на 14 февруари с изпълняващия длъжността секретар на защитата на Съединени американски щати.

„ Сроковете за осъществяване на договарянията със Съединени американски щати не са упоменати. Специалистите споделят 4 месеца. Това е срокът, в случай че договарянията вървят обикновено, може да бъде и повече “, разяснява военният министър. Той уточни, че терзанията му са свързани с цените на F-16. " Преди година и половина на тогавашния американски боен министър Матис и на посланика съм споделил, че до момента в който съм министър на защитата автограф под остарял F-16 няма да сложа. Едва ли някой различен български политик си е разрешавал подобен метод на говорене ", сподели още Красимир Каракачанов.

По негови думи оттук насетне има доста въпроси, които би трябвало да бъдат изяснени - периоди на доставка, обслужване по време на виталния цикъл, доставка на аварийните елементи.

По-рано днес Народното заседание реши да даде мандат на държавното управление да стартира договаряния със Съединени американски щати за закупуване на нов военен аероплан F-16.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР