Първата спирка от обиколката е на 30 януари, в град

...
Първата спирка от обиколката е на 30 януари, в град
Коментари Харесай

Игралният филм „Киберпрестъпност” започва ексклузивни прожекции в избрани градове, в страната

Първата спирка от обиколката е на 30 януари, в град Бургас. По време на специфичните прожекции „ Кибепрестъпност " ще бъде показаван на възпитаници и показан от екипа, основал кино лентата. След всяка прожекция ще има полемика по тематиките за престъпността в интернет и децата, които се засягат в продукцията. Кампанията на кино лентата се реализира с директно партньорство с самодейността „ Пази детето в интернет " (https://detetovinternet.bg/).

Филмът " Киберпрестъпност " е с съществена тематика за заплахите в интернет. Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов. Филмът е взаимен план на Кино академия за гении (продуцент) и ГДБОП - дирекция „ Киберпрестъпност " и е основан по действителни събития. Сред тематиките във кино лентата са инцидентните запознанства в обществените мрежи, които постоянно се трансформират в призрачен сън, изнудваните девойки от педофили, както и учебния тормоз сред съученици, които се снимат скрито в съблекалните след час по физическо и пускат видеата в интернет.

„ На всеки 37 секунди се прави по едно интернет закононарушение някъде по света ", споделя режисьорът и сценарист Атанас Михайлов.

Във кино лентата вземат участие Александър Велев, Явор Колев, Тервел Пулев, известният ефирен и радио водещ - Ники Кънчев и други.

Филмът има значимата задача да бъде самобитен образователен материал, когато чиновници на ГДБОП беседват с възпитаници в учебните заведения и им коментират заплахите от пребиваването в интернет.

Сред останалите артисти във кино лентата са юрист Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от „ Фермата " по BTV) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във кино лентата взе участие и Явор Колев, основател на отдел Киберпрестъпност (в момента е шеф на ИТ и Киберпрестъпност в Лев Инс) - той е основател на иницативата „ Пази детето в интернет ".

Оператор на кино лентата е Емилиан Дечев, първи помощник режисьор е Калоян Патерков.
Трейлър на кино лентата можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=bfNp7dBeFgw

Ексклузивните прожекции на „ Киберпрестъпност " се реализират с поддръжката на Лев Инс. Ето градовете и датите, на които ще бъде показан кино лентата:

30.01.23- Бургас
31.01.23 - Стара Загора
01.02.23- Пловдив
05.02.23- Варна
06.02.23- Плевен


Официалната предпремиера на „ Киберпрестъпност " е на 09 февруари, 2024г., когато филмът потегля на огромен екран в определени киносалони в страната. Червеният килим е на 07 февруари, в София, а премиерата на „ Киберпрестъпност " е на 16 февруари, тази година. Филмът се популяризира у нас от Александра филмс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР