Първата си забивка зад Океана направи баскетболистът Александър Везенков.Отборът на

...
Първата си забивка зад Океана направи баскетболистът Александър Везенков.Отборът на
Коментари Харесай

Везенков с първа забивка в най-резултатния си мач за Сакраменто

Първата си забивка зад Океана направи баскетболистът Александър Везенков.

Отборът на Сакраменто Кингс приключи предсезонната си подготовка с трагична победа над Юта Джаз със 116:113 (27:26, 27:23, 25:36, 37:28) в последната си инспекция преди началото на новия сезон в НБА. По този метод " кралете " прекъснаха серията си от четири следващи загуби в контролите, откакто преди този момент позволиха провали от Торонто Раптърс, Лос Анджелис Лейкърс и на два пъти от Голдън Стейт Уориърс, написа " Спортал ".

Българският национал Александър Везенков записа най-силното си показване в нападателен проект в подготовката. Тази заран крилото на Кингс реализира 13 точки и 6 битки, като се отличи с 3 тройки и първата си забивка по терените в най-силната лига в света. Бившият състезател на Олимпиакос още веднъж попадна в титулярната петица за сметка на болния Кийгън Мъри, като прекара 19 минути на паркета и стреля 5/10 от игра, в това число 3/8 от тройката. Везенков означи 10 от 13-те си точки в третата четвърт, когато най-накрая откри ритъма при стрелбата си, а дружно с това се получиха две от неговите типичен пресечки, като при първата той заби в коша на " джазмените ". В отбрана обаче най-полезният състезател в Евролигата за предишния сезон още веднъж имаше много проблеми с опазването най-много на Симоне Фонтекио. 

По този метод българинът приключва предсезонната подготовка със междинни индикатори от 6.8 точки и 4.2 битки при 38% пукотевица от игра и 27% пукотевица от тройката. Това бе вторият мач на Везенков като титуляр след този против ЛА Лейкърс, като тази заран повода за това бе неналичието на Кийгън Мъри, който е болен. Освен него в петицата на калифорнийци липсваха огромните звезди на отбора Ди`Аарън Фокс и Домантас Сабонис, чиито места бяха заети от Дейвиън Мичъл и ДжаВейл МакГий.

Сега към този момент баскетболистите на Майк Браун могат да мислят напълно за началото на новия сезон, като на старта на акцията те ще се изправят точно против Юта идващия четвъртък от 4:30 часа българско време в " Делта Сентър " в Солт Лейк Сити.

Още с първото си допиране до топката Везенков съумя да откри задачата от далечно разстояние, откакто остана непокрит на тройката. В откриващите минути българинът имаше задачата да пази Симоне Фонтекио в отбрана, като италианецът на няколко пъти се измъкваше от опеката му и стигаше до отворени стрелби. Сакраменто поведе с 8:2, само че " джазмените " реагираха със серия и изравниха при 8:8, когато Майк Браун изиска спиране. " Кралете " продължаваха да вършат дарове на своя противник с неточности в нахлуване, а тройка на Фонтекио през ръката на Везенков оказа помощ на гостите да поведат с 12:18. В средата на четвъртината пристигнаха и първите ротации за домакините, като Везенков бе сменен от Малик Монк, а ДжаВейл МакГий също напусна терена за сметка на Алекс Лен. Резервите на Сакраменто се включиха мощно в срещата и осигуриха поврат на тима си в последната минута от първата четвърт - 27:26 за калифорнийци.

Алтернативната петица на Кингс си вършеше работата ужасно в офанзива и отбрана, като Монк влезе в ролята на плеймейкър и натрупа няколко следващи асистенции, с цел да помогне на своя отбор да дръпне с 38:30. При оставащи 6:26 до края на първото полувреме Везенков се завърна на терена, когато резултатът сочеше 42:37 за Сакраменто. Бившият състезател на Олимпиакос не съумя да осъществя втората си тройка в мача и към този момент бе с два поредни пропуща зад дъгата, само че въпреки всичко " кралете " останаха напред след прецизен изстрел на Кевин Хъртър за 47:45. Въпреки пропуските си в отбрана родният баскетболист се отличи с една открадната топка, откакто сподели бързи ръце и лиши владеене от Очай Агбажи. Стрелбата на Везенков обаче не бе добра и той към този момент бе 1/4 от тройката през първото полувреме. До края на втория интервал стрелецът пропусна още един изстрел отдалеко и по този начин той завърши с 3 точки, 4 битки и 1 открадната топка при 1/5 пукотевица от игра за 12 минути, а отборът му водеше с 54:49.

Негативната серия на Везенков остана в историята, тъй като в самото начало на второто полувреме той съумя да означи втората си тройка в мача и с нея да върне преднината на Сакраменто при 57:56. Малко по-късно обаче той остана на мисмач против Тейлън Хортън-Тъкър, който го размина с ефектно превръщане и елементарен панер за 59:60. Най-полезният състезател в Евролигата не разреши това да го пречупи и наниза втората си поредна тройка, с цел да вдигне успеваемостта си до 3/7 в мача. Момчетата на Майк Браун обаче останаха обратно в резултата и губеха с 64:68 в средата на третия интервал. След таймаута Везенков продължаваше да демонстрира офанзивния си боеприпас, като този път го стори с две следващи чудесни пресечки към коша, като при първата той сътвори и първата си забивка оттатък океана - 68:68. При оставащи 4:15 минути от частта националът получи отмора и бе сменен от Кеслър Едуардс. След следващите ротации Юта дръпна с двуцифрен задатък за първи път в мача при 70:80. Тройка на Едуардс направи резултата 79:85 преди началото на последната четвърт.

Двубоят продължаваше да е доста равносилен, като Сакраменто върна паритета на таблото след тройка на Дейвиън Мичъл за 94:94 при преполовяването на финалния интервал. Двата отбора подвигнаха темпото и си разменяха кошове в няколко поредни офанзиви, с цел да може Юта да вземе задатък от точка при 103:104 с оставащи малко над три минути до края на постоянното време. Везенков към момента не се бе появил от последното си излизане в третата част и по всичко изглеждаше, че Майк Браун няма да го пуска повече. Междувременно Кеслър Едуардс и Малик Монк осигуриха преднина от пет точки за " кралете " при 109:104. Новобранецът Колби Джоунс направи разликата седем при 114:107, само че Тейлър-Хортън Тъкър върна Юта в мача при 114:112. Възпитаниците на Браун обаче удържаха своя противник и приключиха подготовката с победа след 116:113.

Малик Монк направи отличен мач за Сакраменто, откакто записа 23 точки и 8 асистенции от пейката. Новобранецът Колби Джоунс добави още 19 точки при 5/8 пукотевица от тройката, Кеслър Едуардс способства с 14 точки и 8 битки, Александър Везенков реализира 13 точки и 6 битки за 19 минути, а ДжаВейл МакГий (7 борби) и Дейвиън Мичъл (7 асистенции) вкараха по 12 точки.

Тейлър Хортън-Тъкър поведе колоната за “джазмените ” с 26 точки, 5 битки и 8 асистенции. Колин Секстън вкара още 24 точки, Уокър Кеслър записа дабъл-дабъл от 14 точки и 15 битки, Крис Дън означи 12 точки, а Симоне Фонтекио финишира с 11 точки и 5 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР