Първата ракета на БългарияГригор Димитровсе класира за осминафиналите на турнира

...
Първата ракета на БългарияГригор Димитровсе класира за осминафиналите на турнира
Коментари Харесай

Григор срази Адриан Манарино и се класира за осминафиналите

Първата ракета на БългарияГригор Димитровсе класира за осминафиналите на шампионата от сериите „ Мастърс 1000 “ Индиън Уелс, побеждавайки още един французин, откакто към този момент мина през Александър Мюлер в първия кръг. Този път Гришо се наложи над различен френски представител – Адриан Манарино, с 6:3, 6:3 в 1/16-финален дуел, траял час и 21 минути, заяви.

Това бе пета победа от пет дуела против този противник за Григор Димитров, който резервира 100-процентовата си успеваемост против Манарино.

Хасковлията започва дуела с гейм на нула, като даде сериозна поръчка. Григор Димитров съумя да реализира и първия си пробив в четвъртия гейм и след общо три извоювани гейма, международният №13 поведе с 4:1. До края на първия сет Димитров не изпита компликации, като избави един брейк пойнтпри свое подаване в деветия гейм, с цел да затвори първия сет при 6:3 в своя изгода.

Вторият сет стартира с замяна на сервис геймове. В петия Григор Димитров бе прекомерно решен да пробие своя конкурент и макар че Манарино избави 2брейк пойнта, българинът съумя да завоюва при негово подаване, с цел да поведе с 3:2. В седмия гейм френският тенисист още веднъж бе обезверен и още веднъж му се наложи да избавя 2брейк пойнта, само че този път се размина с това Григор да завоюва гейма при негово подаване. Все отново първата ни ракета поведе с 40:0 в деветия гейм при сервис за Манарино, като пропиля два мачпойнтна, само че при третия път съумя и затвори втория сет и респективно срещата при 6:3

В идващия кръг на Индиън Уелс Григор Димитров ще се изправи против международния номер 4 – Даниил Медведев, който имаше сложен дуел със Себастиан Корда. Руснакът мина през борба, траяла 2 часа и 32 минути, с цел да се наложи над Корда с 6:4, 5:7, 6:3 и да прогресира към осминафиналите, където ще премери сили с българския тенисист.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР