Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще
Коментари Харесай

Виктория Томова си гарантира дебют в топ 100 след нов експресен успех в Полша

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще дебютира в топ 100 на международната класация, откакто се класира за полуфиналите на шампионата на твърди кортове Гроджиск Мазовецки, Полша.

Томова се наложи с 6:3, 6:1 за малко повече от час игра над представителката на домакините Катаржина Кава, с цел да се класира за своя трети полуфинал от началото на 2022 година.

В първия сет 27-годишната софиянка осъществя един единствен пробив в самото начало и до края не изпусна самодейността, с цел да затвори първата част след 6:3.

Във втората българката започва още веднъж стремително, повеждайки с два пробива и 3:0 в геймовете. Кава върна единия брейк, с цел да понижи пасива си до 1:3, само че до края Томова не даде нито един гейм на своята съперничка, поставяйки точка на разногласието след 68 минути на корта.

С триумфа си Вики Томова си подсигурява най-малко нанагорнище с девет позиции до №99 при започване на идната седмица, което ще бъде неин персонален връх. Ако стигне до трофея от конкуренцията, българката може даже до попадне измежду първите 90 в света.

Влизането на Томова в първата стотица ще постави край и на петгодишната суша, в която България не разполагаше с тенисистка в топ 100. За последно това беше Цветана Пиронкова през 2017 година.

В спор за място на финала в Полша първата ни ракета при дамите ще играе против победителката от мача межу №1 в схемата Магда Линет и десетата сложена Виктория Кузмова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР