Първата ракета на България при дамите Виктория Томова записа втора

...
Първата ракета на България при дамите Виктория Томова записа втора
Коментари Харесай

Чудесно! Томова доближи основната схема на АО на 1 крачка след "геврек"

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова записа втора победа в квалификациите за Откритото състезание на Австралия ( ) и се приближи на единствено един мач от главната скица на първия за годината шампионат от Големия шлем.
Томова се наложи над Кейти Суон в два сета, първият от които бе извоюван безапелационно на 0 (6:0, 7:5 в обособените части). Вики доближава до последното ходило преди главната скица на този шампионат за трети път в кариерата си след 2017-а и 2018-а, когато се оказа в главната скица като " благополучен губещ ".
Както се подразбира от резултата - Томова започва стремително срещата и тотално контролираше темпото и мача. Само след 20 минути водеше с 5:0 гейма, а тогава Суон изиска здравна помощ, защото имаше проблем с дишането.
Тя бе в изолираност по-малко от две седмици преди мача (10-ина дни) поради прекаран ковид, а комбинацията с жегата в Австралия като че ли и повлия съществено. След тази пауза тя заигра доста по-добре, само че Томова затвори сета... от шестия сетбол.
През втората част британката бе преродена и незабавно проби и по-късно затвърди пробива, с цел да поведе с 2:0. В последна сметка Томова също се представяше добре и се стигна до 3:3, след което българката излезе напред след отразена точка за пробив на личен сервис.
До 6:5 тенисистките си печелеха подаванията, само че при сервирането си за оставане в мача Суон бе пробита, а основни се оказаха страхотните ретури на Томова, макар че тя изпусна два мачбола. Томова ще се изправи против победителката от румънския конфликт Ирина Бара (136-а в света) и Александра Игнатик (211-а в света) в съдбоносен конфликт за място в главната скица.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР