Първата по-тежка буря след откриването на новоизградения булевард Васил Левски

...
Първата по-тежка буря след откриването на новоизградения булевард Васил Левски
Коментари Харесай

Новият булевард във Варна пострада от силната буря

Първата по-тежка стихия след откриването на новоизградения бул. " Васил Левски " във Варна му нанесе съществени вреди. В новото оборудване са вложени над 110 милиона лв.. Днес имаше инспекция от общината, съобщи Българска национална телевизия.

Най-големи провали дъждът нанесе на новото кръгово кръстовище до автогарата в града. Там поради незавършени сектори по новия бул. " Васил Левски " се свлякоха земни маси, пропадна и дирек от уличното осветяване. Той към този момент е отстранен от екип на противопожарната работа.

" Дъждовната вода е проникнала по кабелите, които са паралелно на мостовите уреди и се е получило срутване на земното покритие ", сподели Христо Иванов, зам.-кмет на Варна.

Наводнен беше и сектор от пътя в региона на станалото към този момент известно наклонено кръгово кръстовище, а колите там безусловно плаваха във водата. Наложи се екип на " Гражданска отбрана " да оказва помощ на закъсал автомобил. В обществените мрежи се появиха гневни мнения, че новата канализация не е проектирана за проливен дъжд.

" Не е сбъркана дъждоотводнителната система на бул. " Левски ", в противен случай, тя си дава отговор на всички стандарти и правила за планиране. Констатира се, че е затлачена в резултат на листа, клони, естествено от градушката през вчерашния ден, имало е и пясъци ", сподели Христо Иванов.

Проверка откри, че запушени шахти са повода за частичните наводнения. Днес те бяха почистени от насъбраните наноси и листа. Специалисти огледаха всички сериозни пътни сектори, в това число и по новия бул.. Предстои да се вземе техническо решение, с цел да не се наводняват улиците в бъдеще.

" Проблемът е, че идват доста по размер дъждовни води от териториите към бул. " Левски ". Това, което вършим сега в допълнение, е секване на дъждовните води в Цветния квартал, сега се инсталират спомагателни решетки, дъждоотводнителни ", сподели още зам.-кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР