Първата ни ракета при жените Виктория Томова загуби при старта

...
Първата ни ракета при жените Виктория Томова загуби при старта
Коментари Харесай

Вики Томова загуби тежко от мощната Белинда Бенчич в Мелбърн

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова загуби при старта на присъединяване си в Australian Open. Българката не съумя да се опълчи на 10-ата в света Белинча Бенчич и загуби двата гейма на 1 и на 2. Мачът стартира с пробив на Бенчич и до финала швейцарката не позволи изненада.

Виктория Томова стартира добре първия гейм при личен сервис и поведе с 30:15, а след това и с 40:30. Бенчич обаче съумя да изравни, а по-късно за вземе и преднина, само че Томова стигна до ново тъждество. Нещата се повториха и Вики Томова нападна сполучливо и още веднъж изравни. Последва неточност на Бенчич, която изпрати топката в навън, само че швейцарката изравни. Българката продължи със страховит удар и още веднъж стигна до геймбол, само че Бенчич още веднъж се оправи. Олимпийската първенеца се събра и съумя да направи две поредни точки и стартира мача с пробив.

Бенчич стартира добра гейма, в който сервира и съумя да натрупа преднина, като затвърди пробива, оставяйки Виктория Томова на 30.

Томова взе първи глейм в третата част от първия сет. Тя поведе с 40:15, по-късно резултатът стана 40:30, само че българската затвори частта, откакто Бенчич изпрати топката в мрежата.

Българката затрудни оптимално своята съперничка в четвъртия гейм, само че в последна сметка швейцарката съумя да си вземе сервирането.

Виктория Томова не съумя да направи нищо при своя трети сервис в първия гейм. Белинда Бенчич бе безкомпромисна и направи втория си пробив без дадае и точка на българката.

Бенчич не позволи изненада при своя севрис и поведе с 5:1 гейма в първия сет. Виктория Томова съумя да направи две точки, само че за повече нямаше сили.

В седмия гейм Виктория Томова стигна до гейм бол при 40:30, само че не бе безапелационна в разиграването и швейцарката изравни, а след следващия безмилостен ретур и поведе, стигайки до сетбол, който обаче пропиля, откакто изпрати лесна топка в навън. Последваха две разигравания и успях на Бенчич, която завоюва първия сет за 37 минути.

Бенчич стартира мощно втория сет и съумя да си вземе подаването за 1:0. 

Виктория Томова потегли доста добре при своя първи сервис за сета, поведе с 40:0 и съумя в последна сметка да го затвори на 15 - 1:1.

Швейцарката съумя да завоюва сервирането си и да поведе с 2:1 гейма.

В третата част на сета Белинча Бенчич направи няколко мощни разигравания и докара нещата до 0:40, предвкусвайки първия си пробив. Той пристигна при идващото разиграване, когато Виктория Томова изпрати топката в навън.

Българската нямаше късмет и при идващия гейм, който Бенчич съумя да завоюва с лекост - 1:4.

Виктория Томова обра аплодисментите в 6-тия гейм на втория сет, когато съумя да направи няколко положителни разигарвания и завоюва сервирането си - 2:4.

Последва нов гейм на 0 за Бенчич за 2:5.

Сервирането на Томова стартира зле за българската и Бенчич направи 4 поредни точки. Българката обаче се събра и върна две разигравания, само че в последна сметка Бенчич стигна до пробив и затвори мача.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР