Първата лунна мисия на Русия от 47 години насам претърпя

...
Първата лунна мисия на Русия от 47 години насам претърпя
Коментари Харесай

Руската автоматична станция Луна-25 се разби в естествения спътник на Земята

Първата лунна задача на Русия от 47 години насам претърпя неуспех, откакто автоматизираната станция " Луна-25 " излезе от надзор и се разруши в естествения сателит на Земята, предадоха информационните организации, като цитираха Роскосмос.
От съветската галактическа организация обявиха, че е са изгубили контакт с апарата, откакто през вчерашния ден беше обявено за зародил проблем по време на подготовката на " Луна-25 " за кацане. Сондата трябваше по проект да кацне на Южния полюс на Луната на следващия ден, 21 август.
" Апаратът потегли в непредсказуема орбита и престана да съществува вследствие на конфликт с повърхността на Луната ", се споделя в изказване на Роскосмос, представено от Ройтерс. Сформирана е специфична междуведомствена комисия, която  ще проверява аргументите за загубата на " Луна-25 ", чиято задача породи очаквания в Москва, че страната се завръща в лунната конкуренция.
Провалът за задачата акцентира упадъка на галактическата мощност на Русия след триумфите, реализирани в галактическата конкуренция по време на Студената война. Москва първа изстреля сателит в околоземна орбита - " Спутник-1 ", през 1957 година, а космонавтът Юрий Гагарин беше първият човек, полетял в космоса през 1961 г. Руските публични лица се надяваха, че задачата " Луна-25 " ще покаже, че страната може да се конкурира със суперсилите в космоса макар постсъветския си крах и големите разноски, свързани с войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР