Първата доставка на изтребители Ф-16 от Дания за Украйна ще

...
Първата доставка на изтребители Ф-16 от Дания за Украйна ще
Коментари Харесай

Първата датска доставка на изтребители Ф-16 за Украйна ще се забави с няколко месеца

Първата доставка на изтребители Ф-16 от Дания за Украйна ще се забави с няколко месеца, съобщи ДПА. На този стадий изгледите са, че първите шест бойни самолета няма да бъдат изпратени на Киев до второто тримесечие на тази година, заяви датското министерство на защитата за локалния в. " Берлингске ".

 

При първото оповестяване на графика за доставка през лятото министър-председателката на Дания Мете Фредериксен изрази вярата, че изтребителите може да бъдат доставени към Нова година. Някои условия по отношение на въоръжението на самолетите Ф-16 в украинската войска обаче към момента не са изпълнени съгласно информациите от министерството на защитата на Дания.

 

Става въпрос и за образованието на украинските водачи да ръководят създадените от Съединени американски щати бойни летателни машини. Сроковете на доставките зависят и от други условия като съоръжение и метеорологични условия. В момента в Дания тече образованието на шестима украински военни летци, осведоми ДПА.

 

Дания единствена от страните, които оповестиха, че ще изпратят изтребители за Киев, насрочи дата за доставка. По думите на Фредериксен Украйна ще получи от страната ѝ 19 изтребителя.

 

Нидерландия възнамерява да прати общо 18 бойни самолета, само че към момента не е оповестила периоди. Белгия и Нидерландия също дадоха обещание да създадат това, само че те не са показали броя на изтребителите.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР