Първата десетдневка на април в София е по-студена с градус

...
Първата десетдневка на април в София е по-студена с градус
Коментари Харесай

Още хладно време ни е подготвил април

Първата десетдневка на април в София е по-студена с градус и половина от средноденонощната температура през март. Хладна пролет, като средносрочните синоптични модели предвиждат още хладно време прездругата седмица.

Прогностична карта на по-ниските от нормалните температури при започване на идната седмица /ClimateReanalyzer

Но първо ще има известно стопляне, и чак по-късно още веднъж намаляване на температурите.

Затопляне ще забележим в четвъртък и петък и събота, когато температурите ще са от 15 до 20 градуса, като в София от много време за първи пъттермеметърътще демонстрира температури надалеч над 10 градуса - 15 - 17 градуса.

Ще бъде с раздрана облачност до слънчево, тези два дни от актуалната седмица ще са същински пролетни.

В петък късно вечерта се обрисува от запад да превали и в събота тук-там в страната, изключително в следобедните часове, да забележим валежи от дъжд.

На Великден също ни чакат валежи от дъжд, като температурите ще стартирана да се намаляват, изключително на запад и по високите полета.

В началото на идната седмица ни чакат още превалявания, поради средиземноморски циклон, евентуално в понеделник ще валинай-много, само че до следващат сряда ще има опция да превалява тук-там в страната.

Температурите още веднъж ще се понижати в региона на София отново ни чаката дневни температури под 10 градуса, а е допустимо да забележим и дневни температури към 5 -6 градуса.

Това захлаждане ще е обвързвано с преминаванетона средиземноморски циклон с център южно от страната.

Чак след 19 април още веднъж времето ще се стабилизира, затопли и ще усетим, че пролетта е тук.

Обобщено.За Великден време с повече облаци, с валежи, всичките почивни дни, без първия в петък, ще са най-вече облачни и с опция за валежи.

Такава е прогнозата сега, само че в петък на съвещанието на Синпотчинта комисия ще разберем, дали тази прогноза ще се удостовери или ще има смяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР