Първата дама на Украйна Олена Зеленска се срещна днес с

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска се срещна днес с
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна се срещна с южнокорейския президент

Първата дама на Украйна Олена Зеленска се срещна през днешния ден с южнокорейския президент Юн Сук-йол в качеството си на специфичен делегат на украинския президент Володимир Зеленски, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на президентската канцелария на Южна Корея.
Срещата бе в границите на аудиенция на Зеленска в Република Корея, по време на която тя ще взе участие и в медийна конференция.

В изявление за южнокорейската осведомителна организация " Йонхап " Зеленска сподели, че ще предложения Юн да посети Киев и посочи, че сходно посещаване би било " доста потребно " за украинския народ. Тя също по този начин предизвести за риска от отмалялост от войната в Украйна и прикани за " по-радикална " поддръжка за страната в битката ѝ против съветската експанзия.

Южна Корея, главен производител на артилерийски снаряди, съобщи, че не дава смъртоносни оръжия на Киев и акцентира като мотив, че поддържа и връзки с Русия. Въпреки това в изявление за Ройтерс предишния месец Юн съобщи, че държавното управление му може да не " натъртва единствено на филантропична или финансова поддръжка ", в случай че цивилното население на Украйна бъде подложено на широкомащабно нахлуване или заради " обстановка, която интернационалната общественост не може да пренебрегне ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР