Първата дама на руската художествена гимнастика Ирина Винер се противопостави

...
Първата дама на руската художествена гимнастика Ирина Винер се противопостави
Коментари Харесай

Ирина Винер: Защо ни е олимпиада? Защо трябва да се унижаваме?

Първата дама на съветската художествена гимнастика Ирина Винер се опълчи на присъединяване на съветски спортисти на олимпийските игри под безпристрастен статут.

" Имаме 86 региона, в които се практикува художествена гимнастика. Наскоро бях в Далечния изток и мисля, апропо, че би трябвало да се преместим там последователно, всички наши другарски страни са там. Съгласна съм, че децата ни би трябвало да имат знаме и химн, другото не го разбирам и не го одобрявам. Да, бяхме без химн и в Токио, само че най-малко Чайковски беше там. Сега - бяла униформа... Ние се предаваме, спортистите са разграничени с алена линия...

Ние не сме поканени, по какъв начин да кажем, че ще участваме? Защо отиваме, като няма да има нито един почитател, който да вдигне знамето и да пее химна? Защо, за какво би трябвало да се унижаваме?

Смятам, че страната ни не би трябвало да търпи това. Махнаха параолимпийците, тъпо, това е елементарен фашизъм.

Кметът на Париж сподели: " Нека дойдат като бежанци ". Моите деца, моите състезателки няма да създадат това ", безапелационна е председателката на Всеруската федерация по художествена гимнастика.

В края на март тази година Международният олимпийски комитет предложи връщането на съветски и беларуски спортисти на интернационалните спортни събития като неутрални състезатели.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР