Първата част от първичните избори за кандидат-президент на Републиканската партия

...
Първата част от първичните избори за кандидат-президент на Републиканската партия
Коментари Харесай

Тежката зимна обстановка в Айова заплашва първичния вот на републиканците

Първата част от първичните избори за кандидат-президент на Републиканската партия ще се организира в понеделник в Айова. Това ще се случи обаче на фона на полярни студове и изобилен снеговалеж. Изборите ще се проведат в целия щат, само че има огромни опасения, че времето ще бъде спънка за изборната интензивност на партията.
Целият смисъл на първичните избори е, че членовете на партията се събират в 7 часа вечерта. Ако времето е доста неприятно, тогава евентуално няма да има огромна изборна интензивност. Разбира се, мъчно е да се планува кой претендент ще загуби най-вече гласове в този случай, тъй като не знаем кои гласоподаватели няма да отидат на събранията.
Тим Хагъл, професор по политически науки в Университета на Айова

Ники Хейли, Рон ДеСантис и Доналд Тръмп трябваше да анулират или трансформират няколко свои предизборни мероприятия в Айова поради времето. Както постоянно, този първи двубой се чака да даде визия за това кой ще получи номинацията на републиканците.

„ Изборните събрания в Айова са извънредно значими за републиканската президентска конкуренция тази година. Това е първата борба. Тя ще зададе тона на първичните избори. Доналд Тръмп не просто би трябвало да завоюва, той би трябвало да завоюва с огромна разлика, с цел да резервира купата си на неоспорим любимец “, счита Алън Лихтман, професор по история във Вашингтонския университет.

Що се отнася до времето, 2024 година стартира с доста сняг в северните щати, с изключително мощни снежни стихии в североизточната част на страната. В Ню Йорк беше въведено изключително състояние преди следващата снежна стихия, а в Чикаго бяха анулирани стотици полети, което аргументи големи неудобства на пасажерите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР