Първата акция за ликвидиране на незаконно застрояване в района над

...
Първата акция за ликвидиране на незаконно застрояване в района над
Коментари Харесай

Събориха 16 незаконни ромски къщи в Асеновград

Първата акция за очистване на нелегално застрояване в региона над квартал " Лозница " стартира, оповестиха от община Асеновград. Представители на Министерство на вътрешните работи, ЕVN, пожарната и Спешна помощ бяха обезпечени на място преди началото на дейностите по събарянето, разгласи кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.
 
От общо 16 разлепени заповеди за наложително срутване, преди започване на разрушаването със строителна техника, се установи, че две постройки са непринудено съборени предните дни, а в деня на акцията - още две.
 
Останалите 12, разказани със заповеди противозаконни застроявания бяха отстранени, като авансово точно бе тествано да не би вътре да има останали хора, животни, взривоопасни материали или неизключено ел. зареждане.
 
Акцията мина без напрежение и реакции, една дребна част от жителите на съборените постройки демонстрираха интерес да се записват като нуждаещи се и на място обществените служащи са извършели за задачата консултация и проучване, добави още доктор Караиванов.
 
Община Асеновград продължава  инспекциите за нелегално строителство, а във връзка с към този момент установеното такова - тече законовата процедура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР