Първа точка в програмата на правната комисия в парламента ще

...
Първа точка в програмата на правната комисия в парламента ще
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Внасяме в комисия закона на Петков срещу корупцията, втора точка е хартиената бюлетина

Първа точка в програмата на правната комисия в Народното събрание ще бъде импортираният от Крили Петков закон за битка с корупцията, съобщи пред бТВ ръководителят на комисията Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ. Той добави, че ГЕРБ не е срещу битката с корупцията, както се пробват да внушават от „ Продължаваме промяната “.

Чолаков разясни, че през днешния ден е изпратил в комисията дневния ред, втора точка в който са измененията в Изборния кодекс, в това число връщането на хартиената бюлетина. Той добави, че са импортирани 110 хиляди подписа на жители, които желаят още веднъж да се гласоподава с хартиени бюлетини и въпросът би трябвало да бъде прегледан. Дневният ред включва също промени в Наказателния кодекс.

Законите, свързани с Плана за възобновяване и  законовите промени за следствие на основния прокурор ще бъдат включени за разглеждане незабавно, откакто бъдат готови от Министерския съвет, увери Чолаков.

Той означи, че в 47-ото Народно заседание са се внасяли доста некачествени закони. По думите му това важи за закриването на спецправосъдието, при което на някои каузи може да изтече отминалостта и въобще да има прекъснати каузи.

Чолаков изрази противоречие с позицията на Политическа партия, че служебният кабинет би трябвало безусловно да внесе бюджета за 2023 година в Народното събрание при изискване, че може да няма държавно управление и може да се отиде на избори.  

„ Искат да вкарат бюджета, знаейки, че това ще провокира безредица в Народното събрание “, означи ръководителят на правната комисия предвид на риска партиите да стартират наддаване, с цел да привлекат гласоподаватели.    

По думите му, дейностите на Политическа партия наподобяват като проект за фалиране на България – дават обещание такова увеличение на пенсиите и обществени придобивки, които ще усилят дълга на страната дотолкоз, че да се наложи да продава. Според него по-късно е изцяло допустимо да влезе компания като „ Джемкорп “ която да изиска да придобие обекти от енергетиката или различен основен бранш, с цел да бъдат погасени задълженията.   

„ Те споделят на българското общество – или ще се преценявате с нас и ще вършиме каквото споделяме, или ще взривим страната, или ще я взривим и без вас “, уточни Чолаков.   

„ Тяхната идея е да няма държавно управление и страната да влезе в още по-голяма криза… Логиката на Политическа партия е опустошение. “ - добави той.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР