Първа среща на регионални лидери с главата на Римо-католическата църква.

...
Първа среща на регионални лидери с главата на Римо-католическата църква.
Коментари Харесай

Хасан Азис заминава на лична аудиенция при папата

Първа среща на районни водачи с главата на Римо-католическата черква. На персонална визита при папа Франциск отпътуват кметът на Кърджали Хасан Азис, енорийският духовник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Еминефенди. Тримата са част от състава на публична делегация, която ще посети Ватикана. Това ще стане идната седмица.

Българският дипломат във Ватикана Богдан Паташев е уредник на визитата. Тя е съгласувана с външното министерство. Аудиенцията е персонална и ще се състои в кабинета на папа Франциск. Кметът на Кърджали Хасан Азис е дал концепцията за срещата. При запознанството си с българския дипломат Хасан Азис разказал за връзките си с разнообразни етноси в Източни Родопи.

„ За положителното ни взаимоотношение като локална власт, като църквата, като джамията. С положителните ни взаимоотношения с отец Петър, с районния мюфтия Еминефенди. Че през годините сме правили разнообразни начинания, които към този момент станаха част от битието, част от всекидневието на Кърджали “, изясни Хасан Азис.

 Снимка: БГНЕС/EPA/GIUSEPPE LAMI

Добрия етнически модел в България е провокирал интереса на представителите на Ватикана. Това е било решаващо за началото на подготовката за визитата. За папа Франциск са готови към този момент специфични дарове.

„ Единият от подаръците е този уникат, който е открит на Перперикон – ключето, за което ще създадем апликация. Една икона, която също е от Кърджали. Включително златен и сребърен знак на Кърджали “, уточни градоначалникът.

Бългаскаа православна черква и Главното мюфтийство са координатори на подготовката на идната аудиенция, съобщи БНР. За 25 и 26 август е планувана персоналната визита на тримата от Кърджали.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР