Първа работна среща проведе кметът Здравко Димитров с екипа от

...
Първа работна среща проведе кметът Здравко Димитров с екипа от
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив започна консултации с проектантите на пробива на Водната палата

Първа работна среща организира кметът Здравко Димитров с екипа от проектанти, строители и специалисти по транспортното изследване на трафика, обвързван с осъществяването на плана за пробив под Водната палата.

В срещата взе участие и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

„ Този план е доста значим за Пловдив. Общината е поела ангажимент пробивът да се извърши бързо и дейно, по тази причина разгадавам на всички вас да скъсим периодите оптимално, с цел да облекчим водачите в този възел “. С тези думи кметът даде старт на консултациите с специалисти. Той показа още, че в годините обратно, до момента в който е бил регионален шеф, се е срещал с разнообразни експерти, които са се обединили към мнението, че съществуващото кръгово кръстовище не е удачно решение за тази транспортна точка в града. „ На всички, които се съмняват предлагам да си създадат анкета към 17:00 часа с водачите на коли “, съобщи още Димитров и добави, че чака да бъде направена организация на придвижването, с която да не се стопира придвижването по „ Марица-Юг “.

По време на срещата бе доказано, че пробивът ще облекчи доста трафика. Това излиза наяве от направен отчет на екипа по транспортното изследване, в който са употребявани разнообразни данни за трафика, както и видео регистрите от Центъра за ръководство на трафика. Докладът през днешния ден беше предаден на проектантите, които ще го употребяват, с цел да фиксират геометричните решения в част „ Пътна “ на плана. Той ще бъде възложен на членовете на Обществения съвет и общински съветници.

Заместник-кметът Пламен Райчев напомни, че се чака стартът на пробива да стартира този юли и да бъде приключен по същото време през 2023-а. „ Сроковете са къси и мястото е комплицирано. Ще има интервал на съвпадение на строителни действия на този обект с други като реконструкцията на бул. “Дунав “ и пробива под гарата. Трябва да сме експедитивни “, напомни Райчев.

На последваща техническа среща ще бъде обсъждана в елементи организацията на придвижването за интервала на работата – както за възела на Водната палата, по този начин и за този на „ Баня Старинна “, който е в директна съгласуваност. Ще бъдат препоръчани механически решения за организация с кръстовища с и без светофари, леви и десни завои.

Стойността на строително-монтажните действия по плана „ Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и бул. „ Марица – юг “ възлиза на 9,2 млн. лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР